The 1975 på NorthSide – funky 80’er-fest trumfede fesen stadionrock

The 1975 på NorthSide – funky 80’er-fest trumfede fesen stadionrock

Årets NorthSide-plakat har ikke just været overrendt af kunstnere, som dyrker funky og groovy popmusik. Lørdag tryllebandt den lokale helt Thomas Helmig, og søndag var det et band fra Manchester, som medbragte feststemte melodier, der satte gang i kropsbevægelserne hos publikum.

The 1975 nærer uden tvivl en kærlighed til 80’ernes toneklange. Med både slapbas, fremtrædende rytmeguitar og saxofon i lineup’et følte man sig indtil flere gange teleporteret til lige dele pastelfarvet natklub og seancer i ungdomsfilmen ‘St. Elmo’s Fire’.

Frontmand Matthew Healy var veloplagt og slangede sig rundt på scenen med gestikuleren og kæk rockstjerneattitude. Givetvis ansporet af et par ungersvende i bar kasse på de forreste rækker, smed han også trøjen til publikums synlige begejstring. Hans indsats og publikumskontakt var en klart vindende og formidlende omstændighed ved 1975’s koncert.

For ligeså smittende det var, når gruppen tappede af funk-fustagerne i ‘She’s American’ og ‘Girls’, ligeså lidt fungerede det, når de gav sig i kast med en tilsigtet og energisk stadionrocksound a la U2 på ‘You’ og ‘Sex’.

Den 70 minutter lange koncert kunne heller ikke maskere, at 1975 ikke udelukkende vælter sig i originale idéer. Basfiguren og guitarpassagerne i ‘Love Me’ er mere end kraftigt inspireret af David Bowies ‘Fame’, mens ‘A Change of Heart’ og den slæbende ørkenvandring ‘If I Believe You’ tog gassen ud af den fest, som bandet også ville skabe.

En effektiv ‘The Sound’ fik lov til at sætte gang i dansefødderne og de svajende overkroppe en sidste gang, men det var stadig en inkonsekvent koncert, hvor The 1975 ikke kunne blive enige med sig selv, om de ville den funky 80’er-fest eller bade sig i stadionrock. Den første disposition fungerede klart bedst.

Se alle vores anmeldelser fra NorthSide HER.

Læs også: Stor NorthSide-ændring: Næste års festival foregår torsdag-lørdag

The 1975. Koncert. NorthSide, Green Stage.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af