Bizar 00’er-beef: Ryan Adams langer ud efter The Strokes på Twitter

Beefs hører ikke bare hiphop-miljøet til. Folk som Sun Kil Moons Mark Kozelek og Father John Mistys Josh Tillman er ikke bange for at sende verbale skråt op-fingre til deres kolleger.

Nu er turen kommet til Ryan Adams, der tilsyneladende på ryggen af den saftige og ekstremt underholdende interview-bog ‘Meet Me in The Bathroom’ om rockens genfødsel i 00’erne, har givet sin uforbeholdne mening om The Strokes, Julian Casablancas vægt og ikke mindst deres musikalske udtryk på Twitter.

I en række nu slettede tweets gjorde han tykt grin med New York-kvintetten og i særdeleshed guitarist Albert Hammond Jr. og Julian Casablancas, der begge er tidligere venner.

Du kan se et udpluk af de svært afkodelige tweets her – hensigten er dog ikke svær at tyde:

Han skrev desuden i respons til andre Twitter-brugere:

»I should’ve forced them to get addicted to writing better songs.
Too bad @thekillers did it for them ; )«

»I sold more t shirts last night than people who actually made it thru a single Voidz song, bro
What’s he gonna do? Sit on me?«

»He’s no only the president of lack of accountability: He also a client.«

I bogen hersker der lidt tvivl om, hvorvidt Ryan Adams fik Albert Hammond Jr. hooked på heroin. Det er disse tre passager, der er centrale:

Albert Hammond Jr.: »I remember Julian threatening to beat Ryan up if he hung out with me, as a protective thing,” Hammond is quoted as saying in the book. “He’d heard that Ryan would come and give me heroin, so he was just like, ‘If you come to my apartment again with heroin, I’m going to kick your ass.’ I hadn’t really been doing it in baggie form until Ryan showed up. He was definitely a bad influence«.

Julian Casablancas: »Did I specifically tell Ryan to stay away from Albert? I can’t remember the details, to be honest. I think heroin just kind of crosses a line. It can take a person’s soul away. So it’s like if someone is trying to give your friend a lobotomy — you’re gonna step in«.

Ryan Adams: »That’s so sad, because Albert and I were friends,” he said. “If anything, I really felt like I had an eye on him in a way that they never did. I was around, and we actually spent time together. He would show me his songs. It was like, ‘No one ever listens to my music, but do you want to hear it?’ I would be like, ‘F— yeah!’ I loved him so deeply. I would never ever have given him a bag of heroin. I remember being incredibly worried about him, even after I continued to do speedballs«.

Selvom der er løbet meget vand gennem åen siden, er de ingenlunde færdige med deres rockstjernetilværelse.

Læs også: Ryan Adams kommer til Danmark med break-up-albummet ‘Prisoner’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af