Taylor Swift bliver trukket i retten igen for en lyrikbid på ‘Shake It Off’

Husker du ‘Playas Gon’ Play’ af 3LW fra 2001? Nej, sikkert ikke. Den levede et nogenlunde stille liv og peakede som nummer 81 på den amerikanske Billboard Top 100.

Men de to sangskrivere bag nummere, Sean Hall og Nathan Butler, der siden har arbejdet med blandt andre Backstreet Boys, Justin Bieber og Maroon 5, har ikke glemt ‘Playas Gon’ Play’ – og hvad vigtigere er, så tror de heller ikke Taylor Swift, Max Martin og produceren Shellback havde glemt sangen, da de skrev ‘Shake It Off’ i 2014.

For omkvædet i ‘Playas Gon’ Play’ lyder sådan her:

Playas
They gonna play
And haters
They gonna hate

Og det lyder jo forfærdeligt meget som omkvædet i Taylor Swifts megahit ‘Shake It Off’:

Cause the players gonna play, play, play, play, play
And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate

Det mener Sean Hall og Nathan Butler, der ifølge TMZ har lagt sag an mod Swift og de øvrige sangskrivere. Deres argument er, at Swift aldrig ville kunne have udtænkt lyrikbidden, hvis ikke de var for deres hit. Ligesom det kræver en særlig form for kreativt geni at drage slutningen »murere vil mure« eller »bagere vil bage«.

En repræsentant for Taylor Swift udtaler, at det er det rene nonsens: »Loven er simpel og klar. De har ikke nogen sag. Det er en latterlig påstand og intet andet end et cash grab«.

Det er i hvert fald på sin plads at studse lidt over timingen af sagen, nu hvor der er gået tre år siden ‘Shake It Off’ kom ud. De forlanger 20 procent af Swifts profit fra hittet, der tilbragte 50 uger på Billboard-listens førsteplads.

Du kan høre de to sange herunder og vurdere selv.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Paradoksalt nok er det ikke første gang, Swift er blevet sagsøgt for brugen af den temmeligt åbenlyse frase i ‘Shake It Off’. I 2015 sagsøgte den mindre kendte rnb-kunstner Jesse Graham Swift for præcis samme lyrikbid, som han mener, hun havde snuppet fra hans fantastiske nummer ‘Haters Gone Hate’, som han udgav i 2013 (som ingen dog på det tidspunkt havde hørt). Sagen og Jesse Grahams krav om 42 millioner dollar blev afvist, mens dommeren tilmed hånede Graham i retten ved at inkludere Swifts ‘Shake It Off’-titel i afvisningen.

Læs også: Taylor Swift vinder sexchikane-sag: Donerer beløb til velgørende organisationer

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af