Udgivelsen af ‘As You Were’ har tydeliggjort Gallagher-brødrenes afgrundsdybe konflikt

Udgivelsen af ‘As You Were’ har tydeliggjort Gallagher-brødrenes afgrundsdybe konflikt
Brødrene Gallagher under en boksekamp tilbage i 2008, inden Liam i 2009 afbrød deres 'Dig Out Your Soul'-tour og de siden kappede kontakten. (Foto: John Gichigi/Getty Images)

Hvis drømmen om en Oasis-reunion efter ‘Supersonic’-dokumentaren har spiret i dit bryst, så har udgivelsen af Liam Gallaghers soloalbum ‘As You Were’ fungeret som altødelæggende plantegift.

I forbindelse med udgivelsen er både Liam Gallagher og storebror Noel naturligt nok blevet spurgt om chancerne for fremtidige samarbejder, men begge afviser det i smerteligt kategoriske vendinger.

Allerede da ‘Supersonic’ udkom sidste år, var der alvorlige kurrer på tråden mellem de to Gallagher-brødre, men det kunne dengang afskrives som deres vanlige søskende-banter, selvom tonen allerede dengang var grov. Men noget er ændret. Denne gang er deres provokationer meget mere personlige og derfor mere opgivende i forhold til et fremtidigt samarbejde.

Liam Gallagher har klart været mest provokerende i sine udtalelser – og har været det et stykke tid. Altimens han sviner Noel til ved blandt andet at kalde ham en potato, kritiserer han ham også for at være grisk og udpeger ham som eneårsagen til, at det er slut for Oasis.

Men i et interview med Graham Norton i sidste uge, fremstod en storsvedende, parkaklædt Liam Gallaghers udlægning af deres forhold nærmest sørgeligt: »We don’t like eachother, man«, sagde han blandt andet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I en Reddit AMA i går lukkede han yderligere ned for alle forhåbninger om fremtidige samarbejder: »Ville du synge en sang, som Noel skrev til dig, hvis han tilbød dig den til dit soloalbum«, hvortil Liam svarede: »Jeg tror, han har brug for alle de sange, han kan få til sig selv i disse dage«.

Han tilføjede i øvrigt også, at han foretrak sine potatoes roasted.

Noel Gallagher har svaret igen med nogle ligeledes nedslående udtalelser om broren, der fulgte i deres offentlige slagsmål omkring velgørenhedsoptrædener efter terrorangrebet i deres hjemby Manchester.

»Han [Liam] har brug for at besøge en psykiater. Det siger jeg ikke som en joke«, sagde han blandt andet i et interview med The Times. »Unge folk fra Manchester, unge musikfans, blev slagtet, og han får det – to gange – til at handle om sig selv. Han bør konsultere nogen«.

Noel reagerer også på det faktum, at sange på ‘As You Were’ handler om deres søskendeforhold (»Man skulle tro, han ville skrive sange om hans ekskone, som han lige er blevet skilt fra, forstår du, hvad jeg mener?«), inden han endeligt lukker ned for snakken om en Oasis-reunion: »Ville du gøre det? Det ville du måske for 200 millioner dollar, men hvad så hvis, du ikke havde brug for 200 millioner dollar?«

Så overordnet set har udgivelsen af ‘As You Were’ og opmærksomheden omkring de to ikoniske rock’n’roll-stjerner fungeret som et massivt vidnesbyrd over, at Gallagher-brødrene ikke bliver klogere og mere rundede med årene – tværtimod.

Eneste lyspunkt er det faktum, at Liam Gallagher i forbindelse med presseturen rent faktisk har vist tegn på, at han er i stand til at skifte mening. Det var klarest, da han inden sin optræden hos James Corden i går viste så meget storsind at han på Twitter indrømmede at han havde taget fejl om ‘Carpool Karaoke’-værten, som han tidligere på året kaldte et knobhead.

Hvis han siger ja til en ‘Carpool Karaoke’ nu, så kan vi også tænde lidt op for Oasis-drømmene igen.

Læs også: Liam Gallagher om deltagelse i Carpool Karaoke: »No fucking chance, mate. James Corden is a knobhead«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af