21 Savage beskylder »OG rappers« for dobbeltmoral i deres narko-kritik

21 Savage beskylder »OG rappers« for dobbeltmoral i deres narko-kritik
21 Savage (Foto: JP Yim/Getty Images)

Efter Soundcloud-rapperen Lil Peeps tragiske død af en overdosis i sidste uge har der været plads til eftertanke i hiphipmiljøerne. Kunstnere som Lil Uzi Vert og XXXTentacion forsøger aktivt at gøre op med stofferne, mens flere af branchens ældre skikkelser angiveligt fordømmer den nye bølge af rapperes forherligelse af syntestiske stoffer som Percocet, Lean og i særdeleshed Xanax.

Men det er dobbeltmoralsk at fordømme for eksempel Xanax, når man selv har baseret sin karriere på crack eller lignende hårde stoffer, mener 21 Savage. I et tweet langer han ud efter ikke-navngivne »OG rappers«, der agerer gammelkloge i kølvandet på Lil Peeps død.

Why do so many of these “OG Rappers” judge the new generation?” 21 said in a note he posted on Twitter. “They say we make drug user music like making drug selling music is better what’s the difference?

»Hvorfor dømmer så mange af disse “OG rappers” den nye generation? De siger, vi laver narkomisbruger-musik, som om at lave narkosælger-musik er bedre, hvad er forskellen?«, skriver han blandt andet, inden han opfordrer kunstnerne til at »gøre en forskel« og forklarer kulturen med, at nutidige rap-artister reflekterer samfundet og dets nedarvede problemer.

Du kan se hele opsangen her:

Selvom 21 Savages tekster ikke altid er dybere end en vandpyt, har han nu flere gange bevist, at han som en af de få mumlerappere formår at sætte en politisk dagsorden.

Læs også: Efter Lil Peeps død: Hiphoppen forsøger at skylle stofferne ud

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af