Grammy-præsident siger, at kvinder skal ‘tage sig sammen’ – kvinderne svarer igen

Grammy-præsident siger, at kvinder skal ‘tage sig sammen’ – kvinderne svarer igen
Katy Perry. (Foto: Rich Fury/Getty Images)

Stort set alle årets store Grammy-priser blev vundet af mænd. På de sociale medier blev dette protesteret med hashtagget #GrammysSoMale, og i den forbindelse interviewede Variety Neil Portnow, der er præsident for The Recording Academy, organisationen bag Grammy-uddelingen. Da han blev spurgt, hvorfor der er så få kvinder blandt årets vindere, svarede han:

»Det skal begynde med kvinder, som har kreativitet i deres hjerte og sjæl, som har lyst til at være musikere, som har lyst til at være lydteknikere og producere, og som har lyst til at være en del af musikindustrien på ledelsesniveauet. De er nødt til at tage sig sammen (‘step up’ er hans præcise ordvalg, red.), for jeg tror, de ville være velkomne. Jeg har ikke nogen personlige erfaring med de hindringer, kvinder bliver mødt med, men jeg synes det er vores ansvar som industri at gøre dørmåtten meget tydelig, at skabe muligheder for alle folk, der har lyst til at være kreative og være med til at skabe den næste generation af kunstnere«.

Udtalelsen – specielt brugen af ‘step up’ – blev efterfølgende kritiseret i stor stil, og Portnow har i dag delt en udtalelse, hvor han fortryder sit ordvalg.

Ganske forståeligt følte mange kvinder sig i går fornærmet over udtalelsen om, at de skulle ‘tage sig sammen’ – der ligger en grov implikation om, at kvinderne, der ikke har vundet nogen Grammyer, ikke allerede tager sig sammen.  En af de kvinder var Charli XCX, der på Twitter skrev, at mange kvinder laver fantastisk musik for tiden:

En anden, der delte sine tanker, var Pink, der skrev sine tanker ned på papir – hun skriver blandt andet, at kvinder tager sig sammen hvert eneste år.

Katy Perry deler Pinks udtalelser i dette tweet, hvor hun selv skriver, at alle har et ansvar for at udpege ulighed, hvor de ser det:

Sheryl Crow går så langt som at skrive, at hun ville ønske, at Grammyerne gik tilbage til kønsopdelte kategorier, når de er så blinde over for, at de favoriserer mænd:

Iggy Azalea har også et radikalt forslag til at bekæmpe problemet: Hun foreslår, at kvinder slet og ret bør nægte at dukke op næste år:

Læs også: Bruno Mars sejrede til årets Grammy Awards – se alle vinderne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af