Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – bl.a. stemningsfulde Iceage og et febermareridt fra Tyler, the Creator

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – bl.a. stemningsfulde Iceage og et febermareridt fra Tyler, the Creator
Iceage på Haven Festival. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. 070 Shake ‘Somebody Like Me’

Bag det noget kluntede kunstnernavn 070 gemmer der sig en dygtig hiphopcrooner, der er en del af Kanye West og Pusha T’s pladeselskab G.O.O.D. Music. Hun skrev kontrakt med dem tilbage i 2016, men først nu bærer det for alvor frugt i form af debut-ep’en ‘Glitter’. Hendes stil er mere melodisk end selv den mest farverige SoundCloud-rapper, men hun rammer alligevel imponerende hårdt med sin ganske unikke, dybe vokal.


2. Kacey Musgraves ‘Slow Burn’

Countrysangeren Kacey Musgraves har udgivet musik siden sine teenageår, men siden hun i 2012 skrev kontrakt med Nashville, har hendes karriere kørt med raketfart i hjemlandet, og hun har så småt tiltrukket sig et mærkbart publikum her i Danmark. I fredags udkom albummet ‘Golden Hour’. ‘Slow Burn’ indleder albummet ganske smukt – stemningen sættes langsomt, og det føles til sidst som om, man selv sidder i Texas med en akustisk guitar i hænderne.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Hop Along ’Prior Things’

Om en lille uge udgiver den folk-prægede rockgruppe Hop Along deres fjerde album, ‘Bark Your Head Off, Dog’, der trods den noget aparte titel kunne tyde på at være deres hidtil mest poppede udgivelse. Med en charmerende vokal og nogle søde, små strygerfraseringer er ‘Prior Things’ en af gruppens stærkeste sange hidtil, og den viser, at lidt popglasur på ingen måde svækker deres stærke sangskrivning.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Wye Oak ‘Lifer’

Hop Along er ikke de eneste, der lægger op til en kæk, lille omgang poprock næste uge. Wye Oak udgiver selv samme dag ‘The Louder I Call, the Faster It Runs’, og de har lige delt en ny single, der sætter en blid, vemodig vokal over for en skramlet guitarsolo. Sammensætningen er ikke oplagt, men den fungerer til fulde.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Iceage ‘Take It All’

Til maj udgiver Iceage deres fjerde album, og indtil videre har de på alle singler derfra udforsket nye sider af deres lyd uden at forfalde til gimmicks. På ‘Take It All’ svæver gruppens mørke lyd over en underspillet marchtromme, alt imens guitaren udforsker spændende, fjerne klangflader. Det er et meget stemningsbaseret nummer, så det er et noget atypisk valg af single, men det er også (endnu) et vellykket track fra de københavnske postpunkere.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Westerman ’I Turned Away’

I februar udgav den engelske folk-sanger Westerman den pivlækre single ‘Confirmation’, hvor han gik i en lidt mere elektronisk retning, mens han dog stadig bevarede sine singer/songwriter-rødder. Nu har han givet sangen en b-side i form af den melankolske ‘I Turned Away’, der med sin alternative r’n’b-lyd leder tankerne hen mod sangere som James Blake og Sampha.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Tyler, the Creator ‘OKRA’

Ifølge Tyler, the Creator selv er der med ‘Okra’ blot tale om en »throwaway song« – sandsynligvis et nummer, der blev fundet for let til sidste års ‘Flowerboy’-udgivelse. Men ikke desto mindre er der tale om en stærk, lille sag, der er en fornem opsummering af nogle af de tricks, Tyler er allerbedst til: En hjemsøgende, febermareridst-stemning af dyb bas, drilske snares og en hel masse velleverede, skarpe, skæve punchlines.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Mø ‘Nostalgia’

har været på nostalgitrip, og hun har inviteret os alle sammen med via hendes nye sang ‘Nostalgia’. En tur down memory lane, hvor hun mindes alt fra sine første forelskelser til første gang, hun og vennerne blev snuppet i at drikke alkohol. Minderne leveres over et pulserende beat, der er svært ikke at lade sig rive med af. Som prikken over i’et i nostalgi serveres hele molevitten med en række dybt charmerende børnebilleder af sangerinden, så der er dømt en gedigen, lille helhedsoplevelse.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af