Her er producerne og gæsterne på Kanye West og Kid Cudis ‘Kids See Ghosts’ – inklusiv et mysterium

Her er producerne og gæsterne på Kanye West og Kid Cudis ‘Kids See Ghosts’ – inklusiv et mysterium
Kanye West.

Kanye West er (ifølge Kanye West) et misforstået geni, så selvfølgelig kan han ikke udgive sit album fredag morgen på alle streamingtjenesterne som en normal person.

I stedet har den megalomane rapper udgivet sidste uges soloalbum (‘Ye’) og det netop udkomne ‘Kids See Ghosts’-fællesalbum med Kid Cudi via en livestream til en eller anden app, der ikke rigtig virker. Men nu, fredag eftermiddag/aften dansk tid har albummet altså ramt Tidal og Google Play, og vi har været inde og lytte igennem for at se, hvad ‘Kids See Ghosts’ byder på.

Albummet gæstes af Pusha-T (albummets første sang), Ty Dolla Sign (‘Freeee (Ghost Town, pt. 2’)) og Mos Def (på titeltracket). Faktisk hører vi Pusha-T’s stemme, før vi hører Kanye på pladen – nemlig på allerførste track.

Det hedder ifølge streamingtjenesterne ‘4th Dimension’, hvilket er lidt mærkeligt. For omkvædet er Cudi, der gentager ‘Feel the Love’ – hvilket er titlen på femte track. Det tyder altså på, at sangene har fået forkerte navne i de to streamingtjenester – mystisk nok.

Det første track har i øvrigt Louis Prima listet som gæst hos Tidal, men der er nok tale om et sample. Jazzsangeren døde nemlig tilbage i 1978.

På producersiden dukker en række af the usual suspects op: Kanyes faste samarbejdspartnere Mike Dean og Jeff Bhasker er med, og det samme er Cudis gamle makker Dot Da Genius, der i sin tid producerede gennembruddet ‘Day N Nite’. Titelnummeret er desuden produceret af Plain Pat, der har været producer (og tidligere manager) for både Kanye og Cudi.

De ovennævnte er også inde over ‘Reborn’, ‘Feel the Love’ og ‘Freeee (Ghost Town, pt. 2’) med Ty Dolla Sign. Slutnummeret er en ret uhyggelig blanding af djævlelatter og Nirvana-sample. På ‘Fire’ er der til gengæld krediteret en ret uventet, spændende producer: Selveste André 3000 fra Outkast.

En række forventede samarbejder altså, tilsat et par overraskende krydderier. Og tilsat et ekstra mysterium i form af, at sangtitlerne næsten sikkert kommer til at blive ændret snart.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af