Wiz Khalifas hiphopfest triumferede i solnedgangen over Tinderbox

Wiz Khalifas hiphopfest triumferede i solnedgangen over Tinderbox
Wiz Khalifa på Tinderbox. (Foto: Christian Mørkeberg)

Wiz Khalifas koncert fredag aften blev skudt i gang af en video med forskellige klip af rapperen med en seriøs voice-over om, hvor hårdt man skal arbejde, og hvor vigtigt det er at være ægte over for sig selv.

Herefter gik Khalifa nonchalant på scenen til tonerne af ‘Captain’ med en kæmpe jointballon i hånden, så mere seriøst behøvede det altså heller ikke at være. Og det var der, Wiz Khalifas musik helt klart stod stærkest på Tinderbox; når det skulle være festligt og sjovt, og når han fik engageret publikum. Hvis altså ikke de gjorde det helt selv – allerede inden ‘Blasé’s rullende trommer og lo-fi-synths satte ind halvvejs inde i koncerten, var publikum ved at forme en moshpit.

Under ‘Work Hard Play Hard’ blev der smidt førnævnte jointballoner ud til publikum, og man blev ramt af absurditeten i, at en hel festivalplads står og hopper for at få lov til at daske til en ballon formet som en joint. Det var sjovt, men Wiz Khalifas weedshow og hans signaturgrin er også stedvist lige ved at blive for fjollet.

Når det ikke skulle være den store fest, akkompagnerede jazzede akkorder og den afdæmpede lyd i ‘Mezmorized’ og ‘Indica Badu’ perfekt den solnedgangsagtige stemning, der lagde sig over Tusindårsskoven. Her stod musikken stærkt, og det gav mening, at han havde et helt liveband med på scenen. Omvendt var det ikke her, Wiz Khalifa brillerede som performer – det kom han til.

Oftest var det nemlig festen, der tog over, og det gjorde den i stor stil. På numre som ‘Black and Yellow’ (som overraskende tidligt i koncerten fik folk til at fiske telefonerne op af lommerne), ’Taylor Gang’ og stenhårde ‘We Dem Boyz’ hoppede hele pladsen i takt, så jorden rystede i sync med 808-stortrommer. Det var klart de øjeblikke, hvor koncerten fungerede bedst, og hvor Wiz Khalifa med sit nærvær og skarpe livevokal var bedst som rapper og performer.

På hedonisme-hymnen ‘Young Wild & Free’ brød publikum ekstatisk ud i sang. Stemningsfyldt, men også grænsende til corny, og sådan er det ofte på Wiz Khalifas lidt mere poppede numre.

‘See You Again’ afsluttede koncerten, hvorefter Khalifa lovede, at han ville komme igen. Og det ville egentlig ikke gøre noget – man skal bare huske ikke at komme efter den store koncertoplevelse, men efter den sjove fest.

Læs anmeldelse: Off Bloom på Tinderbox

Wiz Khalifa. Koncert. Tinderbox, Rød Scene.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af