Kippenberger på Roskilde Festival: Solosucces for den tidligere The Floor Is Made Of Lava-frontmand

Kippenberger på Roskilde Festival: Solosucces for den tidligere The Floor Is Made Of Lava-frontmand
Tobias Kippenberger solo på Roskilde Festival. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

Den tidligere frontmand fra The Floor Is Made Of Lava har i en årrække holdt pause fra musik og angiveligt levet et voksent liv som revisor. Til koncerten på Rising fik man dog aldrig nogensinde fornemmelsen af, at han for alvor er blevet voksen i mellemtiden. Med en ungdommelig energi tog han nemlig publikum i sin hule hånd.

Tobias Kippenbergers nye materiale er mere poppet både melodimæssigt og i sin instrumentering, men live fik sangene et rocket udtryk. Med fordanskede engelske udtryk sunget på jysk samt den electropoprockede lyd mindede en sang som ’Kampen er ægte’ mere om Nephew end hans eget tidligere band. Man genkendte dog stadig humoren og den kække udanske attitude fra Lava-dagene.

På scenen viste Kippenberger et kæmpe overskud – musikalsk og som performer. Han har fortsat en af de stærkeste rockstemmer herhjemme og virkede decideret ubesværet, når han sang. Med en smøg i kæften, dans, anekdoter og det ikoniske Roskilde-opråb brugte han scenen som sin legeplads. Overskuddet og erfaringen skinnede især igennem, da han brugte en Esbjerg-trøje kastet fra publikum til spontant at starte en fodboldslagsangshyldest til det oprykkede yndlingshold.

Publikum var solgt fra start, men støvskyer fra hoppende festivalsgæster blev først for alvor sat i gang, da han ikke kunne dy sig for at spille de velkendte ‘Do Your Sister’ og ‘All Outta Love’ – i øvrigt i selskab med Lava-guitaristen Lars Rock.

Det var alt i alt en energisk og vellykket koncert, der plantede spørgsmålet, om Kippenberger egentlig ikke burde have været en del af hovedprogrammet.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Kippenberger. Koncert. Roskilde Festival, Rising.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af