Dave Grohl og Krist Novoselic taler Nirvana-renunion og fremtidigt samarbejde i nyt interview

Dave Grohl og Krist Novoselic taler Nirvana-renunion og fremtidigt samarbejde i nyt interview
Krist Novoselic og Dave Grohl til Rock & Roll Hall of Fame i 2014. (Foto: Larry Busacca/Getty Images)

Dave Grohl og Foo Fighters fik i forrige weekend selskab af Nirvana-bassist Krist Novoselic under deres Cal Jam-optræden. Og det var ikke bare en gæsteoptræden, faktisk mundede det ud i hele seks Nirvana-sange med vokalassistance fra Joan Jett og John McCauley fra Deer Tick.

Det er kun sket få gange, at de to – og Foo Fighters-guitarist Pat Smear, som i årene 1993-1994 var liveguitarist for Nirvana – har spillet Nirvana-sange siden frontmand Kurt Cobains død i 1994. En anden gang var i 2015, da det ikoniske band blev optaget i Rock & Roll Hall of Fame.

Men ifølge Grohl og Novoselic er det heller ikke noget, man skal forvente sig meget mere af i fremtiden. Det siger de ifølge AlternativeNation.net til magasinet Kerrang:

»Efter vi spillede til Rock & Roll Hall of Fame, overvejede jeg ideen om at gøre det igen, hvis den rette mulighed kom. Men det er delikat territorie, og du kan ikke bare behandle det som et hvilket som helst andet show. Det er meget kompliceret og meget specielt. De gange, hvor det sker helt naturligt, er den bedste måde at gøre det på«, siger Dave Grohl.

Novoselic er ligeledes påpasselig omkring en decideret reunion og ser det ikke blive en tilbagevende ting. Ingen af de to grunge-legender er dog afvisende overfor ideen om at skulle lave ny musik sammen igen, som de blandt har gjort på ‘Cut Me Some Slack’ med Paul McCartney.

»Jeg kan ikke se hvorfor ikke«, siger Novoselic.

Læs også: Se Foo Fighters spille Metallicas ‘Enter Sandman’ med 10-årig fan på guitar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af