Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – Robyn, Yung Lean og dansk debutant

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – Robyn, Yung Lean og dansk debutant
Yung Lean.

1. Westerman ‘Outside Sublime’

London-musiker Westerman er virkelig ved at få fintformet sin lyd: Med hans præcise og meget varme tone, som nænsomt pakkes ind i klangfyldte guitarvævninger, er han svær at tage fejl af. Men lige så behagelig det genkendelige kan virke, lige så hæmmende kan ensformigheden også blive. Heldigvis for Westerman mestrer han de små detaljer, og ‘Outside Sublime’ er skam også endnu et smooth dreampop-nummer i rækken – men faren for det trivielle er ikke helt ubetydelig.


2. Yung Lean ‘Happy Feet’

Er du til druggy trap-rap, så skriv den 2. november i udgivelseskalenderen. Her lander svenske Yung Leans nye album ‘Poison Ivy’, som indeholder otte friske numre, hvor et af dem er ‘Happy Feet’, der fulgte med annonceringen. ‘Happy Feet’ er velkendt Lean-terræn, proppet med til tider absurd lyrik (»Fuck with me again, I’ll make them insects eat your head«) og et fantastisk fyldigt beat. Og så går der nærmest lidt svensk ‘Making A Murderer’-stemning i sangens musikvideo.


3. Hatchie ‘Adored’

»I don’t wanne be adored«, synger australske Hatchie på sin nye single ‘Adored’, som fra første 80’er-fyldte guitarstrøg letter fra jorden med en hastig fart og svæver afsted på en drømmepoppet sky og ikke lander igen, før sangen går på hæld. Det er friskt og herligt og ekstremt umiddelbart.

Hør sangen via Spotify HER.


4. Nancy ‘Teenage Fantasy’

»Like cigarettes, my fantasy world is highly addictive and probably bad for you«, udtaler Nancy, der rent faktisk debuterer med dette nummer, ganske selvsikkert om sin musik. Jeg tillader mig dog at tvivle på skadeligheden i musikken, for ‘Teenage Fantasy’ er umiddelbart alt andet for lytteren; det er ganske givende, vildt kaotisk og enormt fængende. Men delen om potentiel afhængighed, kan der måske være tale om.


5. Cardi B ‘Money’

Cardi B går vanligt hård ind på ‘Money’, hvis beat er rendyrket trap tilsat hårdtslående klaverakkorder, der ved hvert slag slår pulsen op. »I got a baby, I need som money«, rapper Cardi, der tilbage i juli fik datteren Kulture Kiari Cephus, på denne første single, siden hun tilbage i april udgav sit debutalbum ‘Invasion of Privacy’.


6. Hælos ‘Buried In The Sand’

Det er mere end to år siden, vi fik den vidtfavnende debutplade ‘Full Circle’ fra engelske Hælos, men nu er de – øjensynligt ud af det blå – tilbage med singlen ‘Buried In the Sand’. Og hvilken tilbagevenden. Hælos er, det ved vi, friteksperimenterende og bredtfavnende i deres genreomfavnelser, og ‘Buried In the Sand’ er endnu et bevis herpå. Det kribler, larmer og bruser på nummeret, hvis fem og et halv minut går forrygende hurtigt.


7. Robyn ‘Ever Again’

»Never gonna be brokenhearted, ever again / that shit’s out of the door / I’m only gonna sing about love, ever again«, synger Robyn næsten lalleglad på den minimalistiske ‘Ever Again’, der har fået æren af at lukke hendes comebackalbum ‘Honey’, der netop er udkommet. Hun virker i storform, Robyn, her hele 23 år efter sin debut – og hvor er dét dog fantastisk.

Hør sangen via Spotify HER.


8. Cissé ‘Vi falder’

Der er søde toner og upolerede popromancer på ‘Vi falder’ fra Cissé. Og siger Cissé dig ikke så meget, er det med god grund. ‘Vi falder’ er nemlig første udspil fra sangeren, som udspringer af Aalborg-kollektivet HvadEvigt, hvor blandt andre Lord Siva og Danni Toma har huseret gennem tiden. Sidstnævnte har Cissé tidligere ageret korsanger for, og det er da også producer Noodle, der står bag flere af HvadEvigt-folkenes produktioner, der har siddet bag knapperne på ‘Vi falder’ sammen med Fresh-I.

Læs også: Her er ugens vigtigste album – blandt andet Robyn, Lukas Graham og Boygenius.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af