De 10 bedste playlister med ny hiphop på Spotify

Vi har samlet de Spotify-spillelister, der i allerhøjeste grad har fingeren på hiphoppulsen. Fra helt ung amerikansk hiphop til dansk gaderap og svenske radiokanaler: Her er 10 playlister, du skal følge, hvis du altid vil være opdateret.
De 10 bedste playlister med ny hiphop på Spotify
Cardi B. (Foto: Ethan Miller/Getty Images)

1. Standard: The Playlist

Ja, ja, vi ved godt, det er for meget at plugge vores egen hiphop-podcast Standard og tilhørende playliste her (og så endda først!). Men vent lige to sekunder: Værterne Kristian Karl og Mads Viktor opdaterer ugentligt deres playliste med den nyeste musik fra Danmark, USA og resten af verden. De samler det allervigtigste og allerfriskeste fra trap, emo-rap, UK drill, dansk gaderap og hvad alverdens undergenrer ellers hedder. Lyt med, hvis du vil have smagsprøver fra tidens vigtigste hiphopstrømninger.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. The Squeeze by Lyrical Lemonade

Synes du, at termen Soundcloud-rap er død, at rapperen Lil Pump er en ældre artist – og opdagede du allerede Blueface i 2018? Så er det her playlisten til dig. Alle tidens helt unge vilde rappere skal have en video på Youtube-kanalen Lyrical Lemonade for at slå igennem, så selvfølgelig afspejler deres playliste, at det er her, de alleryngste talenter tumler sig. Lyt til ‘gamle’ kendinge som Juice WRLD og Kodak Black, og bliv opdateret på helt friske navne som Lil Tjay, Calboy eller Lil Keed.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. RapCaviar / Most Necessary

Okay, vi kan ikke ignorere den helt store playliste-gigant. RapCaviar lever i dén grad op til sit navn, for det er her, cremen af hiphoppens største hits ligger. Det er nemlig Spotifys egen officielle liste over de vigtigste hiphop-bangers lige nu, og en placering her kan alene betyde det store gennembrud for en sang. Der er selvfølgelig stort fokus på folk som Post Malone, Travis Scott og Cardi B, så det er nok ikke her, du finder det helt nye eller helt underlige musik – men det er her, du finder det allerstørste. Vil du lige en tand længere ned i mulden, kan du også lytte til ‘Most Necessary’, der er en slags 1. division til RapCaviars Superliga.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. P3 Din Gata: Spellistan

Hvis du nogensinde har kørt bil i København, har du måske været så heldig at opsnappe P3 Din Gata fra den anden side af sundet, hvor der kører nonstop hiphop. Jep, Sverige har simpelthen en dedikeret hiphopkanal, og den spiller faktisk oven i købet danske sange i ny og næ. Dansk er der nu ikke meget af på deres playliste, men til gengæld serverer den et godt udvalg af de mest populære hiphopsange i Sverige lige nu – der er både svensk, en del britisk og selvfølgelig amerikansk.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Sovsen på P3

P3’s ugentlige hiphopprogram Sovsen har skiftet vært fra Pelle Peter Jensen til Fie Neergaard, men kører fortsat for fuldt blus hver uge. Siden overtagelsen har Neergaard interviewet unge amerikanske rappere som Juice WRLD og Aminé samt talt med danske talenter som Michael Williams og K-phax. Dén dedikation til undergrund og ungdom præger også Sovsens playliste, der ikke er bange for at parre svensk autotune-rap som Bladee med amerikanske vækstlagsrappere som DaBaby og YNW Melly eller helt unge danskere som Shybxi og Cxrtier.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Fresh Finds: Fire Emoji

Mange af playlisterne i den her artikel opdateres ofte for at have de vigtigste nye navne med. Men ingen af dem er så dedikerede til totalt ukendte artister som Fresh Finds: Fire Emoji. Det er nemlig Spotifys officielle liste for ikke-signede hiphop-artister. Mange af dem bliver nok heller aldrig større – men måske finder du en sjælden diamant, som ingen andre kender?

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Insecure

Nogle serier kan bare det der med musikken. Tænk på ‘Skam’, der pludselig blev alles ungdomssoundtrack. ‘Insecure’ er en af den slags serier, og gudskelov samler brugeren Ignatious Pop alle sange, der spilles i serien i en playliste. Der er masser af klubbet og selvsikker hiphop, der måske ikke altid dukker op på mainstream-playlisterne, men som har så meget attitude, at det nærmest drypper gennem skærmen. ‘Insecure’ spiller også en række stærke kvindelige rappere, der fortjener meget mere opmærksomhed – Dreezy, Leikeli47, Molly Brazy og Saweetie, for bare at nævne nogle af de vigtigste.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Listen To This While Ur Smokin Mid

Den her relativt smalle amerikanske playliste (ca. 18.000 følgere) er inkarneret avantgarde. Den er bestyret af Alex Smith fra pladeselskabet Interscope Records og er i princippet én stor jagt efter at finde det næste store hiphopnavn. Her er både helt nye gennembrud som Blueface og DaBaby, mere obskure artister som MoneyMarr og Warholl.SS – og så nogle klassikere af etablerede størrelser som Yung Lean og Young Thug. Ekstremt stærk kuratering, med andre ord.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. DJ Akademiks: Clout Tokens

Hiphoppersonligheden Akademiks er en kompliceret størrelse. Han bruger størstedelen af sin tid på internettet, hvor han rapporterer på saftige historier og snakker sladder. Men han har også den her playliste, der giver et ret godt tværsnit af, hvad der rykker i amerikansk hiphop lige nu.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. DK Rap

Spotifys officielle playliste for dansk hiphop er ikke på nogen måde en præcis afspejlning af det flersidige danske hiphoplandskab. Den er i stedet et zoom ind på den del af dansk rap, der streamer bedst: Nemlig gaderap og afrobeats. Gilli, MellemFingaMuzik, Benny Jamz, Fouli, Carmon og Jamaika er selvsagte. Derefter er der en lang række mere og mindre gode artister, der kæmper sig frem. Det gør DK Rap til et ret spændende billede på én af hovedstrømningerne i dansk hiphop.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: 20 nyskabende sange, der gjorde 2018 til et totalt uforudsigeligt hiphopår

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af