Ryan Adams anklaget for krænkende adfærd af ekskonen Mandy Moore, Phoebe Bridgers, mindreårig fan

Ryan Adams anklaget for krænkende adfærd af ekskonen Mandy Moore, Phoebe Bridgers, mindreårig fan
Ryan Adams. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Ryan Adams er af syv kvinder blevet anklaget for seksuel og følelsesmæssig krænkende adfærd. 44-årige Adams beskyldes blandt andet for at manipulere de kvindelige musikere via løfter om karrieremuligheder. Det er The New York Times, som bringer artiklen, der blandt andet indeholder interviews med Adams’ ekskone Mandy Moore, Phoebe Bridgers, samt en fan, som under sin korrespondance med Adams var mindreårig.

Fælles for anklagerne er, at Adams skulle have manipuleret kvinderne; lovet dem karrieremuligheder, hvis de arbejdede med ham, hvilket i visse tilfælde resulterede i seksuelt krænkende adfærd fra Adams’ side. Når de respektive forhold gik i vasken, skulle Adams eftersigende have foretaget følelsesmæssige og verbale overgreb.

De forskellige interviews er ifølge The New York Times underbygget af familie og venner til de syv kvinder.

Ryan Adams har via sin advokat benægtet anklagerne, men efterfølgende tweetet, at han undskylder til alle, han har såret – dog »utilsigtet«. »Billedet denne artikel maler er rystende upræcist. Nogle af detaljerne er misvisende; nogle af overdrevet; nogle er direkte falske«, skriver Adams blandt andet.

Anklagerne kommer blandt andet fra en basspillende pige, der går under navnet Ava, som skulle have korresponderet online med Adams, mens hun var 15 og 16 år. Adams’ ville fremme hendes musikkarriere, men korrespondancen endte i grafiske tekstbeskeder og Skype-opkald, hvor Adams blottede sig selv under telefonsex. Adams skulle gentagne gange have presset Ava for af afsløre hendes alder, men hun løj sig nogle gange ældre, end hun var. Adams spurgte også om at se hendes id, men fik det ikke at se. »If people knew they would say I was like R Kelley lol«, skulle Adams have skrevet til Ava.

»Hr. Adams benægter entydigt, at han har deltaget i upassende seksuel onlinekommunikation med en, han vidste var mindreårig«, udtaler Adams’ advokat Andrew B. Brettler til The New York Times.

Phoebe Bridgers fortæller også sin historie til The New York Times. Om hvordan Adams lovede at ville kickstarte hendes karriere, men hurtigt begyndte at lægge an på hende, hvorefter de indledte et forhold. Bridgers fortæller, at Adams’ opførsel hurtigt kammede over i følelsesmæssigt misbrug og kontrollerende adfærd.

Efter de havde slået op, sagde Bridgers ja til at varme op for Adams på et par turnédatoer. Den første dag på turneen bad Adams Bridgers om at tage noget op til hans hotelværelse, hvor han så viste sig at være nøgen, fortæller Bridgers. Adams benægter via sin advokat denne historie.

Ryan Adams’ ekskone Mandy Moore beskylder Adams for følelsesmæssigt misbrug og fortæller, hvordan den ti år ældre Adams styrede hendes karriere og sagde ting som »du er ikke en rigtig musiker, da du ikke spiller et instrument«.

Ryan Adams har som sagt tweetet følgende i kølvandet på artiklen:

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af