Janet Jackson nægtede at optræde til sin Hall of Fame-indvielse i kølvandet på ‘Leaving Neverland’

Janet Jackson nægtede at optræde til sin Hall of Fame-indvielse i kølvandet på ‘Leaving Neverland’
Janet Jackson og Janelle Monáe til Rock and Roll Hall of Fame-indvielsen 2019 i New York. (Foto: Michael Loccisano/Getty Images For The Rock and Roll Hall of Fame)

I fredags blev Janet Jackson en del af Rock and Roll Hall of Fame sammen med blandt andre Radiohead, The Cure, Def Leppard og Stevie Nicks fra Fleetwood Mac. Men Jackson valgte ikke at spille til ceremonien, som det ellers hører sig til traditionen – angiveligt fordi hendes optræden senere ville blive vist på HBO, som også havde premiere på den kontroversielle ‘Leaving Neverland’ dokumentar i USA. Det skriver Variety.

Janet Jackson har endnu ikke udtalt sig officielt om ‘Leaving Neverland’, der præsenterer Wade Robson og James Safechucks vidnesbyrd mod Michael Jackson, som de hævder misbrugte dem, da de var henholdsvis 7 til 14 og 10 til 14 år gamle.

Til Hall of Fame-ceremonien, hvor hun trods alt var til stede for at modtage prisen, traf hun også det sikre valg at takke alle sine brødre i Jackson 5: »Aldrig i en million år, havde jeg troet, at jeg skulle følge i deres fodspor. Men i aften har jeres lillesøster gjort det«, sagde hun blandt andet.

Jackson blev introduceret af Janelle Monáe, der kun havde rosende ord til overs for sit store forbillede, som hun kaldte »en af de bedst sælgende artister nogensinde«: »Denne femdobbelt Grammy-vinder og Oscar-nominerede kunstner har solgt over 180 millioner albums over hele verden. Med en episk karriere, der spænder over fire årtier og med ni nummer et-albums, er denne begavede sanger, sangskriver, producer, danser og skuespiller et ikon. Hun er en modig visionær, en regelbryder, en der tager risici og en grænseløs visuel kunstner. Der er simpelthen kun én Janet«.

Læs også: Hvorfor er kvinderne i Michael Jacksons liv tavse?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af