Lil Nas X var for hiphop til country-hitlisterne – så nu har han lavet et ‘Old Town Road’-remix med Miley Cyrus’ far

Lil Nas X var for hiphop til country-hitlisterne – så nu har han lavet et ‘Old Town Road’-remix med Miley Cyrus’ far
Lil Nas X.

Country trap er officielt en ting. Lil Nas X’s viralte hit ‘Old Town Road’ er stille og rolig krøbet op af hitlisterne verden over og har senest ramt 15. pladsen på den amerikanske Billboard-liste. I Danmark er den endda i top 10 på Spotify-charten over mest streamede sange.

Der har kun været ét problem for Lil Nas X: I USA ville de officielle country-hitlister ikke anerkende sangens succes, fordi den var for hiphoporienteret. »Selv om ‘Old Town Road’ inkorporerer referencer til country og cowboy-æstetik, omfavner den ikke nok elementer af nutidens countrymusik til at være med på hitlisten i sin nuværende version«, meddelte Billboard og gav ‘Old Town Road’ sparket fra country-charten.

Det har fået mange til at anklage hitlisterne for racisme, for er mærkatet »for hiphop« i virkeligheden ikke en eufemisme for »for sort«? Billboard selv hævder, at eksklusionen ikke har noget med race at gøre.

Lil Nas X reagerer nu på kontroverserne på sin helt egen måde. Han har nemlig inviteret country-koryfæet (og Miley-faderen) Billy Ray Cyrus med på et remix af sit store hit. Billy Ray Cyrus havde før udtrykt sin støtte til Lil Nas X med et Instagram-post med følgende caption: »Da jeg blev smidt af charten, sagde Waylon Jennings til mig: Tag det som en kompliment, det betyder, at du gør noget stort. Kun outlaws bliver bandlyst. Velkommen i klubben!«

Nu er han altså med på remixet af ‘Old Town Road’. Og dermed har de gamle country-institutioner vist ingen undskyldning for at ignorere country trap-succesen længere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: 10 unge rappere, du skal holde skarpt øje med i 2019

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af