Den store golden age-quiz: Hvor meget ved du om New York-rappens gyldne tid?

Den store golden age-quiz: Hvor meget ved du om New York-rappens gyldne tid?
Eric B. & Rakim.

Uanset om du hører til dem, der mener, at alt var bedre i gamle dage, eller om du er en af dem, der elsker den nyeste Soundcloud-rap, kan alle blive enige om én ting: New York oplevede en helt enestående periode i slutningen af 80’erne og frem til sidste halvdel af 90’erne.

Det var her, hiphoppen fik nogle af sine ubestridte klassikere og sine vigtigste stjerner. Biggie, Beastie Boys, Nas, Eric B. & Rakim, Jay-Z, Wu-Tang, De La Soul, Public Enemy, Slick Rick… listen er lang, og navnene alene har en aura af legendestatus omkring sig.

Den 21. maj kommer tre af de helt store navne fra perioden til Danmark, når Public Enemy, De La Soul og Wu-Tang Clan gæster Royal Arena som ‘Gods of Rap’ – og de har endda den legendariske producer DJ Premier med til at sætte gang i festen. Det lineup har fået os helt hen i det nostalgiske hjørne, så mens vi glæder os til koncerten, har vi sammensat en quiz, hvor du kan teste din viden om New York-rappens gyldne periode.

Lige præcis hvornår guldalderen fandt sted er selvfølgelig svært at sige, og der er sikkert visse folk, der mener, at det kun var 80’ernes første bølge af ikoniske album, der konstituerer ægte golden age-rap. Men her har vi altså udvidet betegnelsen til at inkludere start- og midt-90’erne, hvor nogle af hiphophistoriens vigtigste album udkom.

Men nok om teknikaliteterne: Her er den store golden age-quiz!

[viralQuiz id=34]

Læs også: De fem bedste Wu-Tang Clan-soloalbum – rangeret

Tag quizzen: Den store tattoo-quiz: Kan du gætte musikstjernen ud fra tatoveringen?

//Overskriv description wpvq_facebook_description = wpvq_facebook_description || ""; wpvq_facebook_description = jQuery('meta[property="og:description"]').attr('content');

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af