Roskilde Festivals areal står til at formindskes markant

Roskilde Festivals areal står til at formindskes markant
Orange Scene på Roskilde Festival. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

Når årets Roskilde Festival er overstået, går landets største musikfestival en fremtid med pladsmangel i møde.

Store dele af campingarealet står nemlig til at blive inddraget til fordel for grusgrave med henblik på indvinding af råstoffer. Sådan har det også tidligere været på festivalen, men en lovændring fra 1992 gør, at områderne ikke længere må tildækkes, når først udgravningen er slut, som det ellers tidligere har været kutyme.

Forventningen er, at gravearbejdet påbegyndes på den vestlige side af jernbanen inden 2020. Det betyder blandt andet, at to tredjedele af Clean Out Loud-campingområdet sydvest for skinnerne vil være væk til næste år. Over de næste 10 til 15 år skal store dele af de nuværende camping- og parkeringsområder opgraves. Arbejdet kan komme til at påvirke over halvdelen af festivalens samlede areal.

Over for Tv 2 Lorry fortæller Roskilde Kommune, at de arbejder på at sikre, at Roskilde Festival fortsat kan benytte sig af området. Kommunen har anmodet Region Sjælland om dispensation til enten at tildække grusgravene, eller at der ikke graves under grundvandsspejlet, så grusgravene i stedet bliver til søer. Det er dog aldrig sket før, at en kommune har anmodet om dispensation, så forventningerne er ikke store. Kommunen forventer svar efter sommer.

Allerede i år har det kommende gravearbejde påvirket festivalen, der blandt andet har rykket en scene til et hidtil ubrugt område. Festivalen er altså allerede i gang med at imødegå arbejdet og tilpasse placeringen, men udtaler selv til Tv 2 Lorry, at de uden tvivl »kan blive udfordret«.

Læs også: Så er Roskilde Festival i gang! Se Instagram-billeder og video af åbningen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af