Verden var imod ASAP Rocky på Tinderbox – men han sejrede på sin egen måde

3 6
Verden var imod ASAP Rocky på Tinderbox – men han sejrede på sin egen måde

Det var som om, ASAP Rocky havde verden imod sig på Tinderbox.

Han fremførte settets to første numre, ‘Sundress’ og ‘Love$ick’, bag et tæppe, der hang foran scenen, mens han blev lyst op bagfra. Sikkert flot i mørket, men han spillede altså i solen kl 19.45. Det blev den første i en række af uheldige omstændigheder for koncerten.

Har man hængt et tæppe op, har man også plantet spørgsmålet: Hvornår kommer tæppefaldet og den store forløsning? På tredje nummer, ‘ASAP Forever’, faldt det med et brag. Herefter var det klart, hvad Rocky var kommet for. Det skulle være – med hans ord – ’lit’.

Men igen var det, som om noget gik skævt. Rocky brugte efter ‘Shabba Ranks’ lang tid på at åbne de moshpits, som efterhånden er blevet fast inventar til hiphopkoncerter. Intet galt i det, men da ‘Goldie’ begyndte, måtte arrangørerne afbryde hans visuals (hvorpå der kort tid forinden havde stået »Mosh«) for i stedet at skrive »der bliver skubbet for meget« og »moshpit ikke tilladt« på skærmene.

Det var svært at se, hvor meget det betød – hverken Rocky eller publikum lod til at være påvirket af det, men alligevel lagde det en lidt underlig dæmper på stemningen. Og ærligt, hvem er det, der ikke har forstået, at moshpits – om man vil det eller ej – efterhånden er en central del af hiphopshows? Fair at ville holde en sikker festival, men det her virkede useriøst og klingede hult, især eftersom folk fik lov at moshe videre, og Rocky rent faktisk blev ved med at opfordre til det.

En anden side af sagen er, at rapperens insisteren på at holde det ’lit’ blev en smule endimensionel. Man kunne have ønsket sig mere fokus på musikken, for ASAP Rocky er stadig en af de vigtigste stemmer i moderne hiphop, og han er uden tvivl i stand til at levere mere end bare en moshpit-fest.

Efter ‘Shabba Ranks’ fortalte han dog, at han havde mistet stemmen, hvilket måske forklarer den lidt overdrevne, festfokuserede optræden. Meget af koncerten var også domineret af backtrack med sporadiske indslag af Rockys hæse stemme, mens han løb rundt på scenen. Så igen var det som om, tingene bare ikke var med ham, og han kæmpede sig igennem den ellers flotte ‘LSD’.

Som i enhver god fortælling var vi nået det punkt, hvor alt virkede håbløst. Men så skete der noget: Tredje gang »moshpit ikke tilladt«-beskeden havde kørt over skærmen, skabte folkemængden (på Rockys opfordring) trodsigt aftenens største af slagsen inden ‘Wild For the Night’. ‘Pick It Up’, ‘Peso’ og ‘Fuckin’ Problems’ blev leveret med en enorm energi. Nu var der ikke mere tilbage at gøre end at gå amok. Det var os og Rocky mod verden, og ’Yamborghini High’ var en kratfuld afslutning på et lidt ujævnt show.

På en underlig måde endte det hele ret stærkt, især eftersom der havde været så meget modgang tidligere. Det var tydeligt, at Rocky havde en svær aften, men han er en energisk, solid og karismatisk performer, der gjorde alt, hvad han kunne. Og det er jo det bedste, man kan gøre. Tingene går bare ikke altid, som man håber.


Kort sagt:
Verden var imod ASAP Rocky, da han indtog Tinderbox lørdag aften med manglende stemme og forbud mod moshpits – men hans energiske performance vandt i sidste ende.

Læs alle vores anmeldelser fra Tinderbox HER.

ASAP Rocky. Koncert. Tinderbox, Blå Scene.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af