Taylor Swift namedropper Leonardo DiCaprio, mens hun udstiller mediernes hykleri

Taylor Swift namedropper Leonardo DiCaprio, mens hun udstiller mediernes hykleri
Taylor Swift.

Taylor Swifts nye album ’Lover’ er ude i dag, og du kan ligeså godt berede dig på en lind nyhedsstrøm, der dissekerer albummets tekster og de mere eller mindre skjulte betydninger. Selv om nogle Swift-sange indeholder mere latente og symbolske referencer, hvis betydning vi kun kan gisne om, så skal man ikke finde sit helt store Swift-leksikon frem for at forstå det tydelige budskab i ’The Man’.

I nummeret sætter Swift musikbranchens ligestillingsproblematikker på spidsen og filosoferer over, hvordan hendes karriere ville have forløbet, hvis hun var af det modsatte køn: »I’m so sick of running as fast I can / wondering if I’d get there quicker if I was a man«.

I den sammenhæng giver hun også lige et velplaceret skud ud til Leonardo DiCaprio i et forsøg på at udstille mediernes hykleri, når de hylder mænd for deres ‘romantiske’ erobringer, mens Swift selv er blevet latterliggjort og borderline slutshamet for at date mange kendisser og desuden skrive sange om forholdene. DiCaprio, der gennem mange år har opbygget sig noget af et ry som en kvindebedårer med hang til unge supermodeller og fester i Saint Tropez, bruges altså af Swift som et eksempel på denne tydelige dobbeltmoral med linjen: »And they would toast to me, oh, let the players play / I’d be just like Leo in Saint Tropez«.

Mange spekulerer desuden i, om ’The Man’ er en henvisning til Swifts igangværende beef med Scooter Braun, der netop har købt rettighederne til hele Swifts bagkatalog mod hendes vilje, hvortil hun har taget til genmæle ved at annoncere, at hun vil indspille alle sine tidligere sange i nye versioner, som hun i så fald selv ville eje.

Swifts kvindelige fans lader til at have taget godt imod sangens kompromisløse budskab, hvis man skal dømme efter diverse opslag på Twitter, der allerede nu kalder ’The Man’ et feministisk anthem.

Hør ‘The Man’ og tjek de bedste tweets ud herunder.

Læs også: Se Taylor Swifts hyperromantiske musikvideo til ’Lover’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af