Poppioneren Sophie er død – 34 år gammel

Poppioneren Sophie er død – 34 år gammel
Sophie. (Foto: PR)

Den Grammy-nominerede, skotske musiker Sophie er død i en alder af 34 år. Det skriver blandt andet The Guardian.

Sophie døde ved et fald natten til lørdag i sit hjem i Athen, hvor hun var kravlet op for at betragte fuldmånen, meddeler hendes engelske pladeselskab, Transgressive.

»På nuværende tidspunkt er vores prioritet respekt og privatliv for familien. Vi vil også gerne bede om respekt for hendes fanbase, og at folk behandler nyheden med følsomhed«, lyder det i pressemeddelelsen.

Sophie pionerede i en ung alder popgenren med sin karakteristiske, hyperrealistiske blanding af elektronisk musik og pop. Hun var en af de mest indflydelsesrige producere i det seneste årti, hvor hun rykkede grænser med sin progressive hyperpop og arbejdede sammen med blandt andre Charli XCX, Mø, Madonna og Vince Staples.

Sophies persona var længe omgærdet af mystik, indtil hun i 2017 stod frem i pressen som transkønnet. Hun var blandt andet blandt de tre første transkønnede artister, der blev nomineret til en Grammy.

Hun udgav i 2013 sin debutsingle og fik samme år stor succes med singlen ‘Bipp’. I 2018 udgav hun det fantastiske debutalbum ‘Oil of Every Pearl’s Un-Insides’, som vi her på siden gav fem stjerner og kårede til et af årets bedste album.

»Alting flyder. Om man snakker musik, identitet, køn eller noget fjerde kan man være sikker på, at Sophie finder det smuthul i strukturerne, der giver hende lov til at bøje verden, så den er hendes helt egen«, skrev vores anmelder Niels Jul Bruun dengang.

Artiklen blev opdateret kl. 15.30 med dødsårsag.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af