Premiere: Danske iomfro debuterer med poetisk pop om retten til at være uperfekt

Premiere: Danske iomfro debuterer med poetisk pop om retten til at være uperfekt
iomfro. (Foto: Mads Emil Smed Kjær)

I dag er det Kvindernes Internationale Kampdag, og den anledning bruger iomfro til at udgive debutsinglen ‘Ægte kvinde’.

Bag kunstnernavnet står musiker og sangskriver Alma Kjær Agergaard, og ‘Ægte kvinde’ handler blandt andet om venindedynamikker og retten til at være uperfekt. Et musikalsk indspark til den offentlige debat om køn, ligestilling og feminisme skrevet ud fra et Generation Z-udgangspunkt.

»Udtrykket er iscenesat uperfekt og bevidst tilfældigt og en stikprøve af at være i 20’erne i 2020’erne«, lyder det i en pressemeddelelse, og selve sangen er et stykke boblende popmusik med poetisk vingefang og Alma Kjær Agergaards reflekterende vokal.

Singlen er produceret af Andreas Murga og skabt i samarbejde med bassist Anton Grøn og guitarist Alfred Lykke.

Musikvideoen skal ses som et satirisk indblik i pigeværelset og er skabt sammen med professionel danser og koreograf Ida Hørlyck Thomsen, tv- medie-tilrettelægger Stine Maria Risvang Muurholm og fotograf Mads Emil Smed Kjær.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»’Ægte kvinde’ handler om venindekultur og dynamikker, hvor man lader sig provokere af både dem der fylder meget eller konstant er en undskyldning for sig selv. Når du for eksempel er på café med vennerne og I pludselig scroller forbi en Instagram og får travlt med at fordømme en anden måde at være på, som I ikke selv kan relatere til«, udtaler Alma Kjær Agergaard til Soundvenue og fortsætter:

»Musikvideoen giver et indblik i pigeværelset, som på den ene side er utrolig privat – vi sidder i undertøj, slynget ind i hinanden i sengen foran computeren. Samtidig er værelset utrolig iscenesat og et sted du performer – planten er monstera, skabet bevidst genbrugsslidt, I taler om hvor travlt I har det for tiden og tager en offentlig story om, hvor fedt I har det lige nu. Sangen taler til den usunde stemme, jeg og andre kan have i hovedet om, at det er vigtigt at være nydelig ambitiøs. Hvis man er skide dygtig, kan det også indebære rod i tøjskabet og rander under øjnene«.

»‘Ægte kvinde’ er for alles ret til at være uperfekt og prøve igen – den går både ud til mansplainer-typen og til at lade være med at undskylde det du har svært ved. Hvis du som kvinde råber højt og siger din mening, kan du risikere at andre synes, du er skinger at høre på. Som mand skal du selvfølgelig hæve dig over giftig maskulinitet, men der skal også gerne stå over 180 cm i din tinder-bio. ’Ægte kvinde’ er et retorisk spørgsmål til, hvordan du tager din plads på den ‘rigtige måde’, mand, kvinde eller non-binær«, fortæller Alma Kjær Agergaard.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af