Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – masser af danske talenter

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – masser af danske talenter
Kamma. (Foto: Thit M. Berthou)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Kamma feat. Sune Rose Wagner ‘Heartbroken’

Popstjerneskuddet Kamma får her fornemt selskab af Raveonettes- og Psyched Up Janis-bagmanden Sune Rose Wagner. Kamma har skrevet og produceret hele sin kommende ep ‘Momentary Emotions’ (23. april) i samarbejde med Wagner, og nu synger de to musikalske begavelser duet. Det rørende nummer tager udgangspunkt i historien om Kammas mor, der har alzheimers.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Mina Okabe ‘Walk Away’

I udlandet har navne som Clairo og Arlo Parks hittet med intim, catchy soveværelsespop, og med tredje fuldtræffer i træk beviser Mina Okabe, at vi også i Danmark har et stort talent udi den lyd. Det er musik, man bare kan slappe af til, så man får plads til at mærke sig selv. Og det har man jo brug for til tider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Glitchi ‘Cyborg’

Hyberpop (a la Hannah Diamond, Charli XCX, 100 Gecs) er kommet til Danmark! Det beviser to grænsesøgende musikere på denne omgang Top Tracks. Her er den hyperaktive, hjernevridende andensingle fra dansk-amerikanske Glitchi, der går fra blid electropop til tung stonerrock på blot tre minutter.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Sonic Girl ‘Hackerboy’

Og her har vi ugens anden danske hyperpop-banger. Denne er en mere vemodig sang, der handler om at være forelsket i en mystisk hacker, som man aldrig helt kan klikke sig hen til. Vi kan måske alle relatere en smule til, at internettet begrænser vores intimitetsfølelser i denne æra, hvor mange interaktioner foregår over videoopkald.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Black Midi ‘John L’

I 2019 debuterede engelske Black Midi med deres ualmindeligt nytænkende vanvids-mathrock på ‘Schlagenheim’. Og med ‘John L’ bliver de ved med at forny sig selv – dyrk især de vilde pauser, hvor musikken helt bliver cuttet. Det er en af to nye sange, der markerer, at gruppen lader op til deres andet album, ‘Cavalcade’, der udkommer 28. maj.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Iceage ‘Shelter Song’

Har du nogensinde hørt Iceage så rolige som på ‘Shelter Song’? Flere udenlandske medier har sammenlignet danskernes nye single med britpop, og den klinger da også lidt af sange som ‘Tender’, ‘Lucky Man’ eller ‘Champagne Supernova’. Denne varme sang vil blive første track på albummet ‘Seek Shelter’, når det udkommer 7. maj.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. RoseeLu ‘Playing Alone’

RoseeLu er endnu et ret ubeskrevet blad på den danske musikscene, men med en så gribende sang som den pulserende popskæring ‘Playing Alone’ er der ikke tvivl om, at vi vil holde øje med hende. Nummeret stikker især ud grundet sin heftige brug af rocket guitar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Ham Fra Syd ‘Infini’

Aarhusianske Ham Fra Syd har længe været cremen af dansk drill, og nu har han endelig udgivet debutalbummet ‘KTK’. Derfra er vi især vilde med tracket ‘Infini’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Karl Meyer ‘Take My Time’

Den tidligere Glød-sanger Karl Meyer kører i en mere r’n’b-klingende retning i sin solokarriere, hvilket især kommer til udtryk på ‘Take My Time’, der er et fuldblods soulnummer. Den der lækre saxofon gør alene, at nummeret er selvskrevet til ugens liste.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Luminous Kid feat. Phoebe Bridgers ‘Mountain Crystals’

Ikke alene laver Phoebe Bridgers fantastisk musik selv, men efter hendes store gennembrud i 2020 har hun konsekvent brugt sin berømmelse til at rette spotlyset mod mindre kendte navne. Her leverer hun en spoken word-passage på et virkelig smukt folkpop-nummer fra den spirende musiker Luminous Kids debut-ep ‘Mountain Crystals’.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af