Roskilde Festival efter ny rapport: »Tanken om en aflysning er trist, men det er efterhånden svært at se nogen anden udvej«

Roskilde Festival efter ny rapport: »Tanken om en aflysning er trist, men det er efterhånden svært at se nogen anden udvej«
Roskilde Festival. (Foto: Andreas Holm/Soundvenue)

En ekspertgruppes anbefalinger i forhold til afholdelse af større arrangementer hen over sommeren er landet fredag eftermiddag, og det er ikke gode nyheder for de danske festivaler.

Rapporten lægger op til tre faser for udendørs arrangementer, hvor den sidste fase anbefaler sektioner af 2.000 personer og et max antal af deltagere på 10.000 personer. Ingen af de tre faser anbefaler overnattende gæster.

Partierne bag rammeaftalen for genåbningen af Danmark mødes mandag den 26. april for at gennemgå ekspertgruppens anbefalinger og fastlægge de endelige restriktioner, men de danske festivaler har allerede reageret nu.

»Tanken om en kommende aflysning er virkelig trist, men det er efterhånden svært at se nogen anden udvej«, udtaler administrerende direktør for Roskilde Festival-gruppen, Signe Lopdrup, i en meddelelse sendt til Soundvenue.

»Det vigtigste, som politikerne kan gøre nu, er at komme med en meget klar udmelding så hurtigt som muligt. Vi kan ikke vente længere. Vores branche har brug for at vide, hvor vi står, og hvilke rammer vi kan planlægge efter. Jeg har ud fra ekspertgruppens anbefalinger meget svært ved at tro på, at vi kan samle tusinder af mennesker på Roskilde Festival i slutningen af juni«, skriver Lopdrup og fortsætter:

»Jeg kan ikke se nogen anden konklusion end, at der fortsat vil være restriktioner. Restriktioner som betyder, at det ikke kan lade sig gøre at afholde Roskilde Festival.  

En sammenslutning af danske festivaler har sammen med Dansk Live også udsendt en fælles reaktion på ekspertgruppens anbefalinger. Aktørerne bag udtalelsen er Jelling Musikfestival, Heartland, NorthSide, Copenhell, Tinderbox, Roskilde Festival, Nibe Festival og Dansk Live.

»Som festivalarrangører appellerer vi kraftigt til, at regeringen arbejder hurtigt med behandlingen af de anbefalinger, som ekspertgruppen for store arrangementer netop har afleveret. For vi kan ikke se andet, end at der fortsat vil være restriktioner gældende størstedelen af sommeren, som betyder, at vi ikke kan holde vores festivaler i 2021 – og vi har brug for en klar udmelding nu«, lyder det blandt andet i den fælles udtalelse. 

»Vi kan ikke vente længere. De tidligste festivaler finder sted allerede i maj! Vi skylder alle de mange, der er engageret i vores begivenheder – fra artister over fødevare- og hegnsleverandører til de tusinder af frivillige og publikum – en endelig afklaring«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af