Roskilde Festival er officielt aflyst: »Det er meget ulykkeligt«

Roskilde Festival er officielt aflyst: »Det er meget ulykkeligt«
Roskilde Festival. (Foto: Benjamin Lund/Soundvenue)

I nat vedtog politikerne på Christiansborg en ny aftale for genåbningen af Danmark, som gør det umuligt at afholde store festivaler henover sommeren. Frem til 1. august må man maks samle 2.000 gæster til udendørs arrangementer.

Derfor har Roskilde Festival nu officielt aflyst årets arrangement.

»Aflysningen er jo desværre ikke helt uventet for os. Men det er meget ulykkeligt, og vi er knuste over, at vi ikke får mulighed for at samles igen på vores festival og bidrage til at genskabe de fællesskaber, som corona-krisen har ødelagt for landets unge. Det er der brug for nu. Aflysningen er meget alvorlig for vores forening og et hårdt stød for kulturens vækstlag og den værdikæde, der er med til at skabe festivalen«, udtaler Roskilde Festivals administrerende direktør, Signe Lopdrup, i en pressemeddelelse.

Billetter til 2021-udgaven af Roskilde Festival kan overføres til 2022. Ønsker man ikke at overføre sin billet, vil man kunne få den refunderet. De præcise omstændigheder for overførsel og refusion vil være klar snarest muligt, skriver Roskilde Festival.

Samtidig luftes der en mulighed for, at der senere i 2021 kan laves andre slags arrangementer fra Roskilde Festivals side.

»Derfor vil festivalens ledelse nu sætte fokus på at skabe andre typer kulturbegivenheder, så organisationen fortsat kan leve op til sit formål om at støtte børn og unges muligheder«, står der i pressemeddelelsen.

»Roskilde Festival har altid udviklet sig med tiden, og en pandemi og to års aflysninger i træk vil utvivlsomt sætte sine spor. Men behovet for at være mange mennesker samlet vil aldrig nogensinde miste sin betydning. Nu har vi brug for at gå sammen med vores partnere, leverandører og alle de frivillige ildsjæle for at finde ud af, hvordan vi kommer godt videre herfra og kan være til stede på nye måder. Vi har stået sammen hele vejen, og der er mere end nogensinde brug for give plads til kunsten, frivilligheden og nye fællesskaber«, siger Signe Lopdrup.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af