Masser af festsange og ét stort selvmål: Vores førstehåndsindtryk af Brancos nye album ’10 Years’

Der er mange stærke sange på det nye Branco-album. ‘Goal’, der sampler The White Stripes’ ‘Seven Nation Army, er bare ikke en af dem.
Masser af festsange og ét stort selvmål: Vores førstehåndsindtryk af Brancos nye album ’10 Years’
Branco. (Foto: PR)

De seneste måneder har Branco reklameret for et nyt album, der skulle bestå af ti numre med ti gæsteoptrædener. Nu er ’10 Years’ endelig landet, og der er mange spørgsmål, der skal besvares.

Som for eksempel: Hvorfor er albummet nu pludselig på 11 sange, og hvorfor har ikke alle sange gæsteoptrædener alligevel?

Men også: Hvilke gæster dukker rent faktisk op, og formår de at løfte albummet? Kan den produktive Branco holde gryden i kog med sit allerede andet album i år?

Vi har lyttet flittigt hele morgenen og formiddagen på Soundvenues musikredaktion.

Her er vores førstehåndsindtryk af ’10 Years’ – sang for sang. En decideret anmeldelse udkommer i den nærmeste fremtid.

1. ‘Motivation Mansion (Intro)’

Benhård intro, der kombinerer Brancos efterhånden velkendte blanding af hårde vers og indfølt sang på omkvædet.

Rapperen namedropper alle fra Michael Jackson til Scottie Pippen og David Beckham – og det er kun på de første par linjer af første vers. Til sidst giver fætteren og forretningspartneren Miklo en slags pep talk. Albummet er i gang.

2. ‘Birthday’ feat. BackRoad Gee

Albummet skifter ikke bare gear, det hopper over i et helt nyt køretøj! ‘Birthday’ er en pulserende festsang, hvor Branco gendigter 50 Cent-linjen »go shorty, it’s your birthday«. Britiske BackRoad Gee er med på festen med et dancehall-vers.

3. ‘Honey (I’m Home)’

Dansefesten fortsætter! Branco rapper om alt fra at være på date med en pistol på hoften til at befri Palæstina, mens et UK garage-beat fræser afsted. Til sidst er der endda en saxofon. Hvad mere kan man ønske sig?

Til gengæld er der ingen gæster på sangen, hvilket jeg ellers troede var hele konceptet med albummet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ‘Istanbul’ feat. Stepz

Singlen med Stepz er stærk nok, men lyder også lidt som noget, Branco har lavet før. Som om ‘Istanbul’ er et efterladenskab fra ‘Baba Business 2’-perioden.

Linjen om at tage en »taxi til Taksim« er stadig virkelig fed til gengæld.

5. ‘Goal’ feat. Lukas Graham & Artigeardit

OBS: ‘Goal’ er i skrivende stund (torsdag eftermiddag) ikke tilgængelig på Spotify – det var den tidligere.

Stop, stop, stop. Hvad sker der lige her?

Det der allestedsnærværende ‘Seven Nation Army’-sample brager derudaf (White Stripes’ Jack White er krediteret på Spotify), mens Branco, Artigeardit og Lukas Graham udstråler bøvet fodboldkampenergi.

Til sidst er der endda »lå lå lå«-kor. Denne sang er den soniske version af at få tyret en lunken fadøl i ansigtet.

Hvem i alverden tænkte, at det her var en god idé? ‘Goal’ lyder mest af alt som et kæmpe selvmål.

6. ‘Siri’ feat. Sivas

Jeg er stadig i chok over ‘Goal’, men ‘Siri’ får albummet tilbage på rette spor. Tempoet er højt, og Sivas gæster med et af sine bedre gæstevers, der blandt andet citerer Big Pun.

7. ‘9mm’ feat. Mastermind

Branco giver KRS-Ones omkvæd fra Boogie Down Productions-sangen ‘9mm Goes Bang’ en storladen, melankolsk dimension på omkvædet, og sangen løftes af et stærkt vers af UK-artisten Mastermind. Solidt.

8. ‘Cosa Nostra’

Tempoet er højt som på ‘Baba Business’-sangene ‘Go Fast’ eller ‘La Zone’, og Branco rapper om mafiaforbindelser og italienske byer, mens beatet fyrer afsted i hæsblæsende fart. Gang i den.

Men igen: Ingen gæst? Det her er vist ikke et konceptalbum alligevel.

9. ‘Hotboyz’ feat. Artigeardit

Artigeardit kompenserer for ‘Goal’-fadæsen med et scenestjælende gæstevers. Brancos omkvæd er catchy, men lyder også meget som en reproduktion af ‘London Town’.

10. ‘Koda’ feat. Icekiid

For anden gang i år leverer Branco et dansevenligt Icekiid-samarbejde (efter ‘No Warning’). Gæsterapperen leverer et stort syng-med-omkvæd og rapper om at drikke Tropicana ved poolen i Ghana.

11. ‘Ghetto Love (Outro)’

En afdæmpet outro, der handler om at have opnået rigdom i form af helikoptere, kobekød og diamanter. »Nu er vi worldwide, ingen kan stoppe os«, synger Branco på omkvædet. Og så er albummet slut efter bare 26 minutter.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af