Neil Young får fjernet sin musik fra Spotify i protest mod kontroversiel podcastvært

Neil Young får fjernet sin musik fra Spotify i protest mod kontroversiel podcastvært
Neil Young. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Neil Young er meget snart fortid på Spotify. Streamingtjenesten er begyndt at fjerne musikerens katalog efter Youngs eget ønske.

Young vil nemlig ikke støtte en platform, der samtidig huser podcasts, som bevidst spreder misinformation om covid-19.

Mere specifikt er musikeren gået i kødet på kontroversielle Joe Rogan og hans populære podcast ‘The Joe Rogan Experience’, der er blevet et epicenter for falsk information om corona.

I mandags gav Young Spotify et ultimatum i et åbent brev: »De kan få Rogan eller Young. Ikke begge«. Og det har altså nu ført til, at Spotify har taget Rogans parti.

En talsperson fra Spotify udtaler: »Vi ønsker, at alverdens musik og lyd er tilgængelig for Spotify-brugere. Med det ønske medfølger et stort ansvar, når man skal finde balancen mellem sikkerhed for lytterne og frihed for skaberne. Vi har detaljerede indholdspolitikker på plads, og vi har fjernet mere end 20.000 podcastepisoder omhandlede covid siden starten af pandemien. Vi er ærgerlige over Neils beslutning om at fjerne sin musik fra Spotify, men vi håber på at kunne byde ham tilbage inden længe«.

Young har siden udsendt endnu et åbent brev, hvor han opfordrer andre musikere til at følge trop og tage afstand fra Spotify.

»Spotify er på det seneste blevet et utroligt skadeligt sted via sin offentlige spredning af misinformation og løgne omkring Covid«, skriver Young, der fortæller, at Spotify står for »60 procent af streamingen af min musik verden over«.

»Alligevel stod mine venner på Warner Brothers Reprise (pladeselskab, red.) bag mig og anerkendte den trussel, covid-misinformation udgør for verden. Særligt mod unge mennesker, som tror, at alt, de hører på Spotify, er sandt. Sådan forholder det sig desværre ikke«.

»Jeg håber oprigtigt, at andre artister og pladeselskaber vil fjerne deres musik fra Spotifys platform og stoppe med at støtte Spotifys dødelige misinformation om covid«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af