Ed Sheeran truer med at stoppe med at lave musik, hvis han dømmes skyldig i plagiat

Ed Sheeran truer med at stoppe med at lave musik, hvis han dømmes skyldig i plagiat
Ed Sheeran. (Foto: Dan Martensen)

Ed Sheeran er godt og grundigt træt af den igangværende plagiatretssag mod ham i New York, hvor han er anklaget for at have plagieret Marvin Gayes ‘Let’s Get It On’ på sin sang ‘Thinking Out Loud’.

Det stod allerede klart i sidste uge, hvor han blev tydeligt frustreret af anklagerens spørgsmål og antydninger, mens han fastholdt sin uskyld.

Men ved mandagens retsmøde tog Sheeran ifølge New York Post frustrationerne til et nyt niveau.

Adspurgt af sin advokat om, hvad han vil gøre, hvis han bliver kendt skyldig i plagiat, svarede Sheeran, at han helt vil droppe musikken:

»Hvis det sker, er jeg færdig. Jeg holder op. Jeg synes, det er utroligt fornærmende at have arbejdet hele mit liv som singer-songwriter, og så få det formindsket«, siger Sheeran.

Præcis hvad udsagnet indebærer, må tiden vise. Sheeran er planlagt til at begynde sin verdensturné senere denne uge, hvor retssagen også forventes at blive afsluttet.

Det er ikke mere end et år siden, at Sheeran var i retten for plagiatanklager omkring sangen ‘Shape of You’, hvor han blev frifundet.

Udover den igangværende retssag risikerer Sheeran at skulle yderligere to gange for retten i sagen om ligheder mellem ‘Let’s Get It On’ og ‘Thinking Out Loud’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af