Denzel Curry havde posen fuld af tricks – og de virkede alle sammen

Denzel Curry havde posen fuld af tricks – og de virkede alle sammen
Denzel Curry på Roskilde Festival. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Jeg har sjældent været til en rapkoncert så fuld af tricks som Denzel Curry på Arena. Allerede inden tredje nummer havde han bedt de to sider af teltet om at råbe af hinanden, og i ‘Dogfood’ gjaldt det så om at råbe med på »the block is hot«.

På ‘Switch It Up’ senere i showet var det samme koncept: Publikum skulle med på hooket, og Denzel og hans dj og sidekick Poshstronaut brugte god tid på at instruere publikum i, hvordan det hele nu skulle foregå.

Som et par skolelærere der ville sikre, at hele klassen var med. Der var nok en portion indøvethed i det, men det var alligevel en ret fed dag i skolen.

De to fik igen og igen publikum til at agere én stor kollektiv backup-rapper eller kaste hænderne op. Posen var fuld af tricks, og de virkede alle sammen.

Og det var i det hele taget svært ikke at lade de benhårde beats gå i kroppen. Mange af Denzel Currys sange lyder som nogen, der har kørt en motorsav igennem en armbolt og smidt det over et trapbeat.

Denzel Curry på Roskilde Festival. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Selv den melodiske, soulsamplende ‘Wish’ bliver tung i Denzel Curry-land, mens et nummer som ‘Hit the Floor’ havde en metal-agtig energi, der blev modsvaret af hans rå vokal.

Og hans vokal var næsten det hårdeste ved hele koncerten. Hans evner som rapper skinnede igennem på den mere oldschool-klingende ‘Black Balloons’ og den skæve ‘Diet’.

Denzel Curry gjorde en dyd ud af at rappe med på stort set alle sangene. Kunne man høre alt, der blev sagt? Nej. Men det var heller ikke det vigtige. Hans kraftige vokal blev til et element, som han brugte til at føre endnu mere energi ind i det hele.

Han var mere atlet end rapper. På ‘Sumo’ løb han rundt og svingede hovedet så kraftigt, at man nærmest ikke troede, han kunne rappe samtidig. Det var imponerende, at han kunne holde energien oppe gennem hele koncerten. Som en crossfit-instruktør, der både har overskud til at opildne dig og samtidig løfter mere og løber hurtigere, end du nogensinde kommer til.

Sent i koncerten lagde han sig på scenegulvet og instruerede alle i at »get low«. Med de utallige »sæt jer ned«-tricks, man går igennem på Roskilde, var det ikke alle i publikum, der var helt klar på den.

Men det var kun lige, indtil dj’en teasede den karakteristiske intro til ‘Ultimate’. Okay, Denzel, så gør vi det. Det blev, som forventet, koncertens største energiudladning. Og det siger ikke så lidt, i en koncert der føltes som én lang køretur med speederen i bund.

Denzel Curry. Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af