Danish Music Awards har offentliggjort vinderen af dette års Ærespris – Alberte Winding

Danish Music Awards har offentliggjort vinderen af dette års Ærespris – Alberte Winding
Alberte Winding. (Foto: PR)

Det er egentlig først i morgen, torsdag, at Danish Music Awards finder sted. Men DMA, som prisceremonien kaldes i folkemunde, har allerede offentliggjort vinderen af en af de store priser.

Det bliver Alberte Winding, der vinder Danish Music Awards Ærespris i 2023.

Bestyrelsen af musikselskabernes brancheorganisation IFPI udpeger vinderen af æresprisen. De har via en pressemeddelelse offentliggjort denne begrundelse for årets vinder:

»Alberte Windings skabertrang har på et utal af måder beriget os andre på tværs af årtier. Hun har lavet sange til hitlisterne, der i dag står som monumenter i dansk pop. Hun har begået et stærkt forfatterskab, som bringer hendes musikalitet og refleksioner ind i nye formater. Og som det mest prisværdige, har hun åbnet døren ind til musikkens vidunderlige verden for de vigtigste mennesker i vores samfund, børnene. Kære Alberte Winding. Danish Music Awards’ Ærespris 2023 går med største selvfølgelighed til dig«.

Alberte Winding har også, via pressemeddelelsen fra Danish Music Awards, reageret på prisen:

»Tusind tak, jeg er så kæmpe glad for at skulle modtage denne pris. Det har allerede flettet sig ind i måden, jeg ser mit virke på, og det er et skulderklap, der føles rørende og rart, 40 år inde i arbejdslivet«, lyder det.

Tidligere vindere tæller alle fra Gasolin og Anne Linnet til Medina og Sivas.

Danish Music Awards finder sted torsdag den 16. november. Se de nominerede her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af