Dua Lipas kommende album er inspireret af to store 90’er-bands

Dua Lipas kommende album er inspireret af to store 90’er-bands
Dua Lipa. (Foto: Tyrone Lebon)

Der er store forventninger til Dua Lipas kommende tredje album, hvorfra vi hidtil kun har fået lov at høre førstesinglen ‘Houdini’, produceret af Tame Impala-frontmanden Kevin Parker.

Nu giver popstjernen sine fans en idé om, hvordan den nye plade kommer til at lyde. Det gør hun i et interview med Rolling Stone, hvor hun nævner sine musikalske inspirationskilder, skriver Consequence.

Rolling Stone-journalisten skriver, at Dua Lipa beskriver albummet som en »hyldest til britisk rave-kultur tilført psykedelisk pop«. Musikken er inspireret af de to bands Primal Scream og Massive Attack, som begge blev dannet i 80’erne og slog igennem i 90’erne. Lipa skulle særligt have trukket på Primal Scream-albummet ‘Screamadelica’ fra 1991 i sit arbejde med de nye sange.

Andre inspirationskilder tæller britpop-ikonerne Oasis og Blur samt elektroniske rockartister som Moby og Gorillaz.

»Det her album føles lidt mere råt«, forklarer Lipa i Rolling Stone-interviewet. »Jeg ville fange essensen af ungdom og frihed og at have det sjovt og bare lade ting ske, lige meget om det er godt eller skidt. Man kan ikke ændre det. Man bliver bare nødt til at tilpasse sig efter, hvad end der sker i éns liv«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af