Premiere: AySays ‘Moda’ er opkaldt efter Istanbuls pendant til søerne i København

Premiere: AySays ‘Moda’ er opkaldt efter Istanbuls pendant til søerne i København
Luna Ersahin fra AySay i videoen til 'Moda'. (Foto: Stephan Talneau)

Der er godt med fart på den danske trio AySay, der laver velsmagende popsange med elementer af både kurdisk og anatolsk folkemusik.

De spillede en af årets mest befolkede koncerter i Musikhusets Store Sal under Spot Festival, og nylig vandt de Carl Prisen for årets roots-komponister takket være deres indsats på 2023-albummet ‘Köy’. Forsanger Luna Ersahin har desuden medvirket på numre som Smag På Dig Selvs ‘Negirî’ og Tobias Rahims ‘Kurder i København’.

Derudover har de nogle omfattende turnéplaner i støbeskeen, der bringer dem til Norge, Tyskland, Frankrig og Belgien på tværs af sommeren. Herhjemme kan de blandt andet opleves på årets Roskilde Festival, hvor de indtager Eos-scenen den 5. juli.

AySay. (Foto: Sebastian Vistisen Toft)

Med den slags kalender ville de fleste nok holde igen med at udgive ny musik. Men AySay har øjensynligt ingen pauseknap, og i dag har Soundvenue premiere på deres nyeste single, ‘Moda’.

‘Moda’ er en melodiøs popskæring, hvor trommeslager Aske Døssing Bendixen flirter med traplyd, og hvor Ersahin i versene kaster sig over nogle hiphoppede vokalrytmer. Carl West Hosbond serverer samtidig nogle af de mest catchy guitarfigurer, han hidtil har spillet i AySay-regi.

Men den hemmelige ingrediens, der får hele nummeret til at gå op i en højere enhed, er zurnaen – det tyrkiske fløjteinstrument. Den er efterhånden et hyppigt indslag i AySays sange, og på netop ‘Moda’ får den omkvædet til at gå rent ind.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen er opkaldt efter området Moda i Istanbul, og det er også her, bandet har optaget videoen. I en mail til Soundvenue har Luna Ersahin forklaret tankerne bag at navngive sangen efter dette område:

»Moda er et område i Istanbul, som svarer lidt til søerne i København. Folk mødes, går ture, sidder på bænken, og nogle gange mødes man med gamle kærligheder og har snakken efter at at have slået op. ‘Moda’ har den der sassy sikkerhed, der opstår, når man mødes med sin eks og tænker ‘wauw, jeg er ovre det her’«.

I videoen ser vi Luna danse og smile, mens hun synger på tyrkisk om et forlist forhold – blandt andet på de førnævnte bænke og ude nær vandkanten. Lettelsen over bruddet er ikke til at tage fejl af, og vi krydser fingre for, at bandet bringer samme høje humør til Roskilde Festival.

‘Moda’ udkommer officielt på streaming fredag den 24. maj.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af