Et af 2020’ernes største hits var lige ved at gå til Rihanna

Et af 2020’ernes største hits var lige ved at gå til Rihanna
Rihanna. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Få hits har i 2020’erne haft lige så stor succes som ‘Heat Waves’ af den engelske gruppe Glass Animals.

Den nåede 16.-pladsen på Billboards årsliste for 2021, og hvor de fleste sange fra top-20 enten var faldet ned eller roteret helt ud, da den efterfølgende årsliste udkom i 2022, var ‘Heat Waves’ strøget helt op til førstepladsen.

Med sine i alt 91 uger på Billboards ugentligt opdaterede Hot 100-hitliste, har den i skrivende stud rekorden for længst tid på hitlisten, hvor den ramte førstepladsen efter at have klatret opad i 59 uger. I skrivende stund har den over 3 milliard streams på Spotify, hvilket gør det til tjenestens ellevetemest streamede sang nogensinde – og den næstmest streamede sang udgivet i 2020’erne.

Før ‘Heat Waves’ havde Glass Animals aldrig været i nærheden af at toppe nogen hitliste – og det har de som sådan heller aldrig været siden. Men gruppens eneste hit var lige ved slet ikke at være deres. I et nyligt interview med The Independent afslører Glass Animals-frontmand Dave Bayley nemlig, hvordan sangen var lige ved at gå til Rihanna.

»Til at starte med føltes den for personlig og for sårbar til at synge selv, for den lille hemmelighed i sangen ville være meget, meget tæt knyttet til mig. Og det var ret skræmmende«, fortæller Bayley i interviewet.

»Jeg håbede at det ville ende som en andens sang« siger han, og med »en anden« refererer han altså til megastjernen Rihanna, beretter The Independent.

»Det nåede så langt, at jeg sad på et Roc Nation-kontor og spillede sangen for hendes manager«, fortæller Bayley Videre. »Jeg endte med at sende dem stykker af sangen, men jeg er taknemmelig for at det ikke nåede længere. Men samtidig er jeg selvfølgelig stor fan – jeg ville have elsket det«.

Det dilemma lyder som et luksusproblem – enten har man katapulteret sit band til berømmelse med et megahit, eller også har man skrevet en sang til selveste Rihanna.

Interviewet blev foretaget forud for Glass Animals’ kommende album ‘I Love You So F***ing Much’, der udkommer 19. juli.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af