Roskilde Festival: Masserne blev væk, da Jungle holdt nattefest på Orange Scene

Roskilde Festival: Masserne blev væk, da Jungle holdt nattefest på Orange Scene
Jungle på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Der hersker en vis forventning til den sidste koncert på Orange Scene på den første store dag på Roskilde Festival. Man vil gerne sendes hjem med energi og forventninger til de kommende dages begivenheder. 

I år var denne opgave tildelt Jungle, og London-duoen og deres velspillende ensemble gjorde sit for at levere nattefesten på Roskilde Festivals hovedscene.

Det begyndte effektivt med ‘Busy Earnin” og ‘Candle Flame’ – sidstnævnte tilsat overbevisende rap af amerikanske Erick the Architect via videosekvens på storskærmen. 

Det var tydeligt, at Josh Lloyd-Watson og Tom McFarland gik efter en skarp Studio 54-discovibe med et så organisk udtryk som muligt. Noget, der blev manifesteret med flere skønne øjeblikke, hvor natteseancen helt foregik på musikkens præmisser.

Jungle på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Det var virkelig ikke svært at hengive sig til de taktile grooves i ‘Us Against the World’ (komplet med fløjtesolo og taktfast shaker) og ‘What D’You Know About Me’. Sidstnævnte var et klart højdepunkt, hvor Lydia Kittos messende chants og musikernes samspil nærmest havde karakter af analog trance.

Musikalsk fungerede Jungle-koncerten således fortrinligt. Hvorfor det også var ærgerligt, at man fik indtrykket af, at Orange Scene var for stor for Jungle.

Jungle på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Til koncertens start placerede jeg mig solidt midt for lige foran det store lydtårn og allerede få numre inde i sættet begyndte større huller omkring mig at manifestere sig.

Mens koncerten skred frem, gik jeg lidt mere rundt for at danne mig et overblik, og det var tydeligt, at til trods for Jungles velspillede og interagerende performance var dette ikke blandt årets store samlende øjeblikke.

Det fungerer altså bare bedst, når opildnende »Make some noise, Roskilde!«-tilråb bliver modsvaret af en enorm entusiastisk folkemængde. Og selvom særligt McFarland stod for flere af sådanne klimaks-stræbende momenter, kom de desværre lidt til kort i takt med, at det tyndede ud i menneskehavet på pladsen.

Publikum til Jungle på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Men smittende musikalitet finder alligevel vej frem til de modtagelige, og symptomatisk for Jungles sympatiske energi opstod der spontane dansegulv rundt om på stierne og i barerne omkring Orange Scene. En dejlig bekræftelse på at Roskildes særegne ‘orange feeling’ kan opstå hvor som helst.  

Så selvom man kunnet have ønsket sig en pakket crowd til den sidste koncert på Orange Scenes første aften, leverede Jungle ikke desto mindre en veloplagt fest for de fremmødte.

Jungle. Koncert. Roskilde Festival, Orange Scene.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af