PinkPantheress spillede dagens mest nuttede koncert på Roskilde Festival – men også den mest rodede

PinkPantheress spillede dagens mest nuttede koncert på Roskilde Festival – men også den mest rodede
PinkPantheress på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Spillede PinkPantheress en god koncert? Nej. Hyggede jeg mig? Ja.

Sangtekster blev glemt, forkerte sange blev introduceret, og lydbilledet var ét stort mudder. Selv på hendes største hit, ’Boy’s a Liar Pt. 2’, missede hun den første linje. Men på trods af det kunne man ikke lade være med at holde med sangeren, der går under det borgerlige navn Victoria Beverly Walker.

Da hun trådte ind på Arena klædt i stor pels, ballerinasko, sort skuldertaske og med pink 00’er-visuals, omfavnede PinkPantheress’ sceneshow perfekt den æstetik, der kendetegner hendes musik. PinkPantheress lyder næsten som genfærdet af en tamagotchi, hvor man kan høre 90’erne, støvet UK garage og nuttet pigeværelse i samme musikalske cocktail.

PinkPantheress på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Inden koncerten havde jeg været spændt på, om det ville lykkes hende at træde ud af internettet og få hendes TikTok-venlige sange til at fungere live. Det gjorde de egentlig. De stramme, elektroniske breakbeats blev oversat live til et fuldt trommesæt, og derudover var der en guitarist og en dj på scenen.

Men mange af de små detaljer, klik- og glitchlyde, der gør sangene så fine, forsvandt i de poppede live-arrangementer. Og mest frustrerende var det, at PinkPantheress’ egen vokal nærmest var umulig at høre. Både når hun sang, og når hun talte mellem numrene, var det svært at afkode, hvad hun sagde, og ordene mudrede fuldstændig sammen.

Der var dog fine momenter i løbet af koncertens knap 50 minutter. Eksempelvis da hun spillede ’Just for Me’, og selvom det var en fejl, virkede hun meget menneskelig og ærlig, da hun flere gange glemte teksten under Willow-samarbejdet ’Where You Are’ og bagefter undskyldte fra scenen.

PinkPantheress på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

På trods af de mange fejl på scenen forblev stemningen blandt publikum oppe, og på ’Picture in My Mind’, blev der skabt en lille, kortvarig diskofest under teltdugen. Den fortsatte på ’Nice to Meet You’, inden koncertens komiske, men charmerende karakter blev understreget under koncertens sidste sang, ’Boy’s a Liar Pt. 2’.

Mange havde nok sat snuden op efter et besøg fra Ice Spice, der havde spillet på festivalen få timer forinden, og som er feature på hittet fra sidste år. Rapperen gjorde dog ikke sin entré, og i stedet hev PinkPantheress en fyr i regnjakke fra publikum op på scenen til at rappe Ice Spicess vers.

Han rappede det næsten mere overbevisende end Ice Spice selv havde gjort tidligere, og det satte et punktum for dagens måske mest rodede, men også mest nuttede koncert.

PinkPantheress. Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af