Roskilde Festival: Jeg er stadig ikke helt solgt på ideen om Tinashe som popstjerne

Roskilde Festival: Jeg er stadig ikke helt solgt på ideen om Tinashe som popstjerne
Tinashe på Roskilde Festival. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Jeg har fulgt Tinashe on and off siden debuten ‘Aquarius’, og havde nok egentlig opgivet idéen om Tinashe som popstjerne. Det tror jeg mange havde, måske endda Tinashe selv, der har været fanget i en form for musikbranche-limbo i mange år.

Men TikTok-hits og hårdt arbejde kan gøre underværker, og her stod vi på Arena en fredag eftermiddag i bedste sendetid.

Det er TikTok-hittet ‘Nasty’, der har medvirket til at folk (igen-igen) tror på et Tinashe-gennembrud, og som fredag blev leveret med en smittende energi, både fra Tinashe og publikum. Her var det som at være til en ægte popkoncert. Det tidlige hit ‘2 On’ føltes også godt, da det smittende DJ Mustard-beat dundrede ud gennem teltdugen.

Ellers var koncerten en ujævn affære. Der var både dansere og et flot visual-setup med to store lysende kasser. Men danserne gik konstant ind og ud og efterlod Tinashe alene med de to moppedrenge af nogle skærme, og det fremstod tomt.

Tinashe på Roskilde Festival. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Det meste af koncerten – udover enkelte hurtigere numre som ‘Tightrope’ – foregik i et lavere tempo. R’n’b er nok det, der fylder mest i Tinashes repertoire, og også der, hvor hun befinder sig bedst. Det er musik til de sene timer, når man kører i sin bil alene, på vej hjem fra en fest man ikke gider være til.

Men der er altså noget i den dystre natte-r’n’b, der falmer lidt, når man sætter et spotlys direkte på det.

Stedvist fungerede det: ‘Touch & Go’ forløste sig i det sidste storladne omkvæd, og der var momenter, hvor fraseringerne sad i skabet, og hvor man kunne svømme væk i de stærke produktioner. Men der var for langt mellem dem.

Lidt for ofte blev hendes ellers stærke vokal en fragmenteret størrelse, der hele tiden blev afbrudt af de mange danseopvisninger. De ellers cool og tilbagelænede r’n’b-produktioner med omsluttende synths og døsige trommer blev mere søvnige.

Tinashe på Roskilde Festival. (Foto: Kevin Thor/Soundvenue)

Tinashe virker som en old school r’n’b-stjerne fra en tid hvor MTV regerede, hvor man skulle have en sej dans og se sej ud.

Men den tid er forbi. Nu vil vi vide, hvad stjernerne spiser, når de har tømmermænd, og se dem græde, når deres situationship ghoster dem. Men det var svært at fornemme Tinashe, også selvom hun egentlig mellem numrene virkede nærværende og oprigtigt glad for at være der.

Allerbedst var anti-fest-bangeren ‘All My Friends’, hvor Tinashe pludselig satte sig på scenekanten og bare sang. »Another Friday night I wasted / My eyes are black and red / I’m crawling back to you babe«. Her kom vi endelig lidt ind under huden på den kølige r’n’b-stjerne.

Tinashe. Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af