Roskilde Festival: Jessie Ware forvandlede Arena-teltet til en hedonistisk natklub

Roskilde Festival: Jessie Ware forvandlede Arena-teltet til en hedonistisk natklub
Jessie Ware på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

»Welcome to The Pearl«, lød en stemme ud af højtalerne, inden Jessie Ware tonede frem som årets første navn på Arena.

Med et gyldent bagtæppe, en gigantisk diskokugle og et lysende neonskilt var Roskilde Festivals store teltscene forvandlet til en hedonistisk og glitret natklub, som man kunne have fundet i 70’ernes Chicago.

Jessie Ware, iført en hvid habit med sølvglitter, var kommet for at skabe en kæmpe fest som selverklæret »mother of The Pearl«. Med sig havde hun to adrætte dansere, to korsangere, en trommeslager og en altmuliginstrumentalist, der skiftede mellem keyboard, guitar og bas.

Hun medbragte også et yderst dansabelt bagkatalog, udelukkende bestående af sange fra sine to seneste album, ’What’s Your Pleasure’ fra 2020 og ’That! Feels Good!’ fra 2023.

Jessie Ware på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

Førstnævnte skive var for fire år siden et radikalt stilskifte for en britiske popartist, som indtil da mest havde specialiseret sig i polerede popballader. Pludselig genopfandt hun sig selv med en forfriskende løssluppen blanding af disco, funk og house, der også dominerede denne aften.

Koncerten åbnede med ’That! Feels Good!’, som indeholder den meget sigende linje: »Pleasure is a right«. Ware og resten af holdet kommunikerede deres hyldest til nydelsen, seksualiteten, selvværdet og frigørelsen med store armbevægelser og herligt teatralske poseringer.

Bandet viste sig at være noget mindre end først antaget. I starten holdt de to muskuløse dansere nemlig henholdsvis en trompet og en trækbasun op for munden som en del af deres performance. Men da de hurtigt lagde blæserne fra sig, blev det klart, at de aldrig havde spillet på dem, og at en betydelig del af musikken blev klaret af et backing-track. Senere, under ’Freak Me Now’, forsvandt de to resterende instrumentister for en stund helt væk fra scenen.

Jessie Ware på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

Jessie Ware havde taget et helt bevidst valg – fravalget af et fuldt band-setup, tilvalget af showet og den kropslige performance. Og hun gjorde i dén grad op for manglen på bandmedlemmer.

Hendes stærke vokal gik imponerende klart igennem, mens hun vrikkede og vred sig rundt på scenen. Man var ikke i tvivl om, at hun talte sandt, da hun skreg: »I’m having so much fun!«.

Koncerten kulminerede i et todelt højdepunkt, som alle The Pearls natklubgæster nok vil huske tilbage på efter festivalen.

Under den fantastisk varme festsang ’Beautiful People’ instruerede hovedpersonen først publikum ud i en mindre dansekoreografi. Hele Arena tog del i indslaget, som fik det i forvejen høje energiniveauet til at stige yderligere.

Lige efter overraskede Jessie Ware med en anden effektivt tilrettelagt genialitet: et cover af den udødelige Cher-sang ’Believe’. Publikum istemte Wares ubesværede soul-vokal med gennemtrængende fællessang.

»There’s nothing better than playing a tent at the first day of the festival!«, råbte hun undervejs til det hujende, dansende og klappende publikum, der var helt enige.

For Jessie Ware var virkelig den perfekte festivalstarter.

Jessie Ware. Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af