Fire personer bag konkursramt dansk hiphopfestival tiltalt for groft hæleri

Fire personer bag konkursramt dansk hiphopfestival tiltalt for groft hæleri
Ty Dolla Sign på For Evigt i 2017. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

Fire personer bag den konkursramte danske hiphopfestival For Evigt er blevet tiltalt for både groft hæleri, dokumentfalsk og trusler om vold. Det rapporterer blandt andre Kulturmonitor og Politiken via Ritzau.

Festivalen skulle i 2018 være rykket fra Rødovre til Valbyparken med blandt andre Kesi, Gilli og den amerikanske rapper YG på programmet, men aflyste måneden inden og gik senere på året konkurs.

Nu mener anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi at kunne bevise, at tre mænd og en kvinde bugte selskabet til at kanalisere millioner af kroner videre til konti i udlandet. Ifølge Ritzaus oplysninger stammede pengene fra moms- og skatteunddragelse – også kaldet sorte penge.

Udover hæleri er de tre mænd også tiltalt for trusler og dokumentfalsk. Truslerne blev angiveligt fremsat mod den tiltalte kvinde, der blev opsøgt i sin frisørsalon for at få hende til at udlevere sit NemID, så mændene kunne overføre penge fra iværksætterselskabets konto til udlandet.

Anklageskriftet stammer efter sigende fra 2021, men er først kommet frem nu. I den kommende uge skal sagen behandles i retten.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af