Ugens Viaplay-film: Tre grunde til at se den vilde og melankolske ’Oldboy’

Ugens Viaplay-film: Tre grunde til at se den vilde og melankolske ’Oldboy’

Tre gode grunde til at se ’Oldboy’:

1. Sydkoreanske ’Oldboy’ er af den slags film, man ikke ser – man mærker den. Den minder os om filmmediets styrke som kunstform i en tid, hvor tv-serien ellers løber med publikums og anmeldelserne kærlighed, på grund af dens helstøbte blanding af ultravold, melankoli og et gennemarbejdet visuelt udtryk. Og som den vel eneste film i historien får den tilskueren til at føle sympati for en blæksprutte.

2. Oh Dae-su har tilbragt de sidste 15 år indespærret på et snusket hotelværelse uden at vide hvorfor. Da han uden grund pludselig bliver sluppet fri, har han fem dage til at få sin hævn i et Kafka’sk univers af komplicerede konspirationer. Det fører et hav af gode scener med sig, blandt et bunkeslagsmål i en korridor, der allerede er en nyklassiker blandt kampscener.

3. I 2000’erne oplevede sydkoreansk film en storhedstid, hvor en eksplosion af talentfulde instruktører idiosynkratisk blandede Hollywoods stærke actionhistorier med deres lokale melankoli, eksistentielle tvivl og chokerende vold. Instruktør Park Chan-wook var posterboy for bevægelsen, der nåede sin kunstneriske kulmination med ’Oldboy’. Se hellere denne end det amerikanske remake.

Se den hos Viaplay HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af