Ugens Viaplay-film: Tre grunde til at se indie-mesterens bedste film ’Traffic’

Ugens Viaplay-film: Tre grunde til at se indie-mesterens bedste film ’Traffic’

Tre gode grunde til at se ’Traffic’:

1. ’Traffic’ kaster et 360 graders blik på den længste og sværeste krig i USA’s historie: Krigen mod stoffer. Filmen følger en tidligere smugler, der er blevet politistikker (Benicio Del Toro, der vandt en Oscar for sin rolle), narkohustruen med baby på armen (Cathrine Zeta-Jones) og manden i fængsel samt statsanklageren (Michael Douglas), der kæmper hver deres personlige krig.

2. I en tid hvor Hollywood efterhånden er lig med glatte, generiske superheltefilm, forfrisker det at se socialt indigneret filmkunst med store Hollywood-stjerner på rollelisten. ’Traffic’ er den ukronede indie-konge Steven Soderberghs bedste film, fordi den kombinerer hans kunstneriske ambitioner og enorme fortælletalent med et kritisk samfundsblik.

3. Filmen anskueliggør, at USA’s krig mod stoffer er cirka lige så udsigtsløs som Sisyfos’ kamp mod stenen. Det er rystende at se, at narkoindustriens produkt er så dragende, at selv statsanklagerens datter falder for fristelsen, og så indbringende, at sorte narkopenge er det mexicanske politis tillokkende svar på en pensionsordning.

Se ’Traffic’ hos Viaplay HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af