Morgendagens must-sees: Kom på forkant med efterårets vigtigste nye serier på HBO Nordic

Amy Adams konfronterer sine dæmoner som selvdestruktiv kriminalreporter, Jim Carrey gør comeback i genforening med Michel Gondry og Stephen Kings gyserhistorier blander blod på kryds og tværs. Her er fem serier, du skal følge med i på HBO Nordic.
Morgendagens must-sees: Kom på forkant med efterårets vigtigste nye serier på HBO Nordic
Bill Skarsgård i 'Castle Rock'

 

1. ‘Sharp Objects’

‘Gone Girl’-forfatter Gillian Flynn står bag romanforlægget, ‘Big Little Lies’-instruktør Jean-Marc Valée har instruereret, ‘Buffy’- og ‘UnReal’-forfatter Marti Noxon er showrunner, og Amy Adams spiller hovedrollen i HBO Nordics nye miniserie.

‘Sharp Objects’ er et mørkt mordmysterium og sydstatsgotisk psykologisk drama om familietraumer og selvskade. Adams spiller den selvdestruktive og hårdt vodkadrikkende journalist Camille Preaker, der bliver sendt på opgave i sin hjemby for at dække en sag om to myrdede teenagepiger. Tilbage i sin neurotiske mor Adoras (Patricia Clarkson) victorianske palæ i den lille by Wind Gap i Missouri konfronteres Camille med sine egne smertefulde ungdomsminder og dæmoner, der får hende til at identificere sig lidt for meget med de to unge ofre.

Sladder spreder sig hurtigt i byen, men ingen vil ud med sproget til fraflytteren Camille. Der er en uskreven regel om ikke at tale om problemerne – en taktik som også Camilles mor praktiserer med store konsekvenser for Camilles mentale tilstand. Det usunde mor-datter-forhold gentager sig med Camilles halvlillesøster Amma (Eliza Scanlen), der spiller rollen som artig dukkepige om dagen og skejer ud med veninderne på rulleskøjter gennem byen om natten.

Alle afsnit af ‘Sharp Objects’ kan ses på HBO Nordic.

 

 

2. ‘Castle Rock’

Med 56 romaner og mere end 200 noveller bag sig kan man vist ganske roligt kalde Stephen King for kongen af gyserhistorier. Mange af dem har naturligvis allerede fundet deres vej til det store lærred, men i ’Castle Rock’ bevæger vi os på kryds og tværs af historierne i hele det King’ske univers.

Serien, der fik premiere i slutningen af juli, tager udgangspunkt i den fiktive by Castle Rock i Maine, i hvilken mytologi og intime karakterbårne historier fra nogle af Kings mest populære værker blander blod.

Blandt de medvirkende finder vi først og fremmest André Holland, som vi bedst kender fra Oscar-vinderen ’Moonlight’, Bill Skarsgård, hvis gruopvækkende smil fra 2017-udgaven af ’It’ nok stadig hjemsøger de flestes hukommelse, og ikke mindst Sissy Spacek, der i ’73 fik sit helt store gennembrud med titelrollen i ’Carrie’, der jo som bekendt også er en gyserroman af Stephen King. På produktionssiden finder vi blandt andre J. J. Abrams, der med alt fra ’Star Wars’-film og ’Star Trek’ til ’Westworld’ og ’Lost’ på CV’et gerne er en gedigen garant for en god fortælling.

Se nyt afsnit af ‘Castle Rock’ hver torsdag på HBO Nordic.

 

3. ’Mayans MC’

Det har ærligt talt skortet på benzinen i blodet, siden ’Sons of Anarchy’s syvende og sidste sæson løb over skærmen i 2014. Men nu er det næste kapitel af motorcykeleventyret klart til at blive fortalt med spinoff-serien ’Mayans MC’.

Serien foregår i en tid efter Jackson ’Jax’ Teller, ti år efter den oprindelige serie begyndte. Hovedpersonen Ezekiel ’EZ’ Reyes, som spilles af J. D. Pardo, er kommet ud af fængslet og er blevet en del af Mayans Motorcycle Club, der holder til ved den mexicansk-californiske grænse. EZ, der engang var byens golden boy skal nu forsøge at skabe sig en ny identitet som prospect til Mayans-slænget.

Serien er forfattet af Kurt Sutter og Elgin James – førstnævnte står også bag ’Sons of Anarchy’.

‘Mayans MC’ får premiere den 5. september på HBO Nordic.

 

 

4. ‘Kidding’

Jim Carrey har siden storhedstiden i 1990’erne og 00’erne kun vist sit gummiansigt sporadisk på film og har i de seneste år mystificeret offentligheden med en række bizarre medieoptrædener. Men nu ser han ud til at gøre godt og grundigt comeback. Efter et par markante filmroller i ‘The Bad Batch’ og ‘Dark Crimes’ genforenes han nu i serien ‘Kidding’ med Michel Gondry, der instruerede Carrey i en af sine allerbedste roller i Oscar-vinderen ‘Evigt solskin i et pletfrit sind’ fra 2004.

I ‘Kidding’ indtager Jim Carrey endnu en seriøs rolle, der udnytter hans talent for at blande komik med tristesse. Carrey spiller Jeff, bedre kendt som den ikoniske børne-tv-vært Mr. Pickles, der i årevis har delt rundhåndet ud af kærlige og velmenende råd til børn og barnlige sjæle i det populære tv-program ‘Mr. Pickles’ Puppet Time’. Men da Jeff pludselig får problemer på hjemmefronten, og familieidyllen krakelerer, bliver han kastet ud i en alvorlig eksistentiel krise, hvor ingen hånddukker, søde historier eller gode råd kan hjælpe ham på rette kurs.

‘Kidding’ er Carreys første store tv-rolle siden sketchkomedien ‘In Living Color’ fra 1990’erne. Carrey får selskab af Frank Langella som Jeffs producer, Catherine Keener som dukkedesigneren Deirdre og Judy Greer som Jeffs kone. Serien er skabt af ‘Weeds’-forfatter Dave Holstein, og Michel Gondry har instrueret størstedelen af seriens 10 episoder.

‘Kidding’ får premiere den 10. september på HBO Nordic.

 

 

5. ‘My Brilliant Friend’

Italienske Elena Ferrantes’ trilogi om det komplekse venindeforhold mellem Elena og Lila har gået sin sejrsgang verden over. Nu bliver første bind af Napoli-romanerne, ‘Min geniale veninde’, til en tv-serie.

Efter hendes bedste veninde tilsyneladende er forsvundet sporløst, sætter den ældre kvinde Elena Greco sig ved computeren for at fortælle historien om deres venskab, der starter tilbage i 1950, hvor hun møder Raffaella Cerullo (med kælenavnet Lila) på skolen. De to piger vokser op i et farligt og fascinerede Napoli, og vi følger dem gennem mere end 60 år af deres liv. Alt sammen fortalt af Elena, der både opfatter Lila som sin bedste veninde og værste fjende.

Produktionen af ‘My Brilliant Friend’ er i fuld gang i Caserta, Italien. Efter en casting over et halvt år, hvor næsten 9.000 børn var til audition, er de to ukendte piger Elisa Del Genio og Ludovica Nasti blevet valgt til at spille Elena og Lila som børn. Margherita Mazzucco og Gaia Girace spiller pigerne som teenagere.

Alle episoder bliver instrueret af Saverio Costanzo, der også står bag manuskriptet sammen med Francesco Piccolo, Laura Paolucci med Ferrante som konsulent.

‘My Brilliant Friend’ får premiere til november.

 
THE HOME OF SERIES

Hos HBO Nordic kan du se nogle af tidens mest anmelderroste serier som ‘The Handmaid’s Tale’, ‘Westworld’ og ‘Game of Thrones’. HBO Nordic har desuden et stort bagkatalog, der rummer nyklassikere som ‘Sex & The City’, ‘Fear the Walking Dead’ og ‘Silicon Valley’.
Alle nye kunder kan prøve HBO Nordic i 1 måned uden omkostninger.