Et vidnesbyrd, der kan ændre hiphoppen: Soundvenues hiphop-podcast analyserer 6ix9ine-sagen

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Du kan lytte til og abonnere på Standard via Spotify og iTunes eller din foretrukne podcast-app.

6ix9ine har lige vidnet i tre dage i en retssag i New York. Rapperen har fortalt detaljeret om Nine Trey Gangster Bloods-banden, som han var en del af, snakket om Cardi B, Trippie Redd og Jim Jones’ banderelationer og fortalt indgående om da han selv blev kidnappet.

Det er altså ulig noget, vi nogensinde har set før: En af verdens mest omtalte rapstjerner, er pludselig blevet et vidne for myndighederne, og fortæller alt. 6ix9ine snitcher, som det hedder i hiphopsprog, og det rejser nogle ret grundlæggende spørgsmål:

For hvad betyder det for 6ix9ines karriere, at han nu officielt har vidnet mod sine medsammensvorne? Hvordan reagerer hiphopverdenen på den her aldrig før sete situation? Og hvad betyder det for hiphopkulturen som helhed, når en rapper bruger sine egne tekster som bevismateriale?

De spørgsmål diskuterer vært Kristian Karl med denne uges gæst Christian Wolkoff i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast. Christian Wolkoff er musikredaktør hos Soundvenue, og har fulgt nøje med i 6ix9ines storhed og fald, samt i retssagen sidste uge.

Derudover: Princess Nokia laver comeback, vi spiller to sange med titlen ‘Psycho’ – og så er der Standard Live med Lillebittebock på lørdag den 28. september. Det foregår i Pumpehuset til endagsfestivalen INPUT og er ganske gratis.

Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet.

Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med Moodagent.

Abonnér på Standard via iTunes HER og via Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af