Shop med omtanke

Fede tasker, du kan fragte din laptop i – ifølge fire fotografer

Fede tasker, du kan fragte din laptop i – ifølge fire fotografer
Foto: Qwstion

Den er en næsten uundværlig del af hverdagen for os, som dagligt stikker af sted til studie eller på arbejde. Rygsækken, som har fået det tunge ansvar at passe på alt fra laptops og tablets til telefoner og bøger. Og det vrimler med brands derude, som sælger sig selv på alt fra udseende over komfort til pris. Men hvad skal man egentlig vælge, hvis man mangler en robust taske, man dagligt kan fragte sin laptop i?

Vi har spurgt fire fotografer, hvilke tasker de har valgt til at værne om deres vigtigste ejendele.

Qwstion backpack.

Qwstion backpack

Sarah Stenfeldt, 26, er uddannet fra fotoskolen Fatamorgana og repræsenteret hos BadLand. @sarastenfeldt

»Det er faktisk ikke mere end et halvt år siden, jeg købte den her rygsæk fra en lille butik, der dengang lå på Istedgade, men nu er lukket igen. Min er i army-grøn.

Den fylder hele ryggen. Og så har den samme størrelse som en rullekuffert, så jeg har allerede haft den med en tur i de norske bjerge, i London og Spanien. Den er toppraktisk, fordi man kan lyne hele låget op og få et overblik over sine ting, og så har den straps i siden, man kan justere den med.

Jeg fylder den med min laptop, et kamera og forskellige objektiver, så den fragter nok cirka 10 kilo. Derfor er det sindssygt vigtigt, at den er god at have på ryggen, når jeg cykler rundt og har den med på rejser.

For mig er mærket underordnet. Men det er klart et plus, at den her er lavet af bæredygtige materialer. Det betyder selvfølgelig noget, at den ser ordentlig ud, men det er komforten, der er det vigtigste. Æstetik kommer man ikke langt med, når først man er endt på kiropraktorens bord«.

The North Face Purple Label.

The North Face Purple Label

Simon Birk, 39, er selvstændig fotograf og skyder billeder af alt fra mode til sport. @simonbirkphotography

»Jeg render rundt med en rygsæk fra The Northface Purple Label, som er et lidt dyrere retromærke, der laver nogle ret fede ting. Modellen er vist ti år gammel, men jeg fandt den på Ebay for et halvt år siden, da jeg ledte efter en kanvasrygsæk, som var mindre og mere simpel end min fototaske.

Det er en rimelig basic rygsæk, som passer helt perfekt til en laptop, et par harddiske og et lille kamera. Alt det essentielle, som jeg dagligt fragter rundt. Indtil videre har den haft et rigtig kedeligt liv fra Frederiksberg, hvor jeg bor, og til mit kontor i Indre By. Den ser nok lidt misundeligt på min kamerataske, som kommer med på alle de fede, store opgaver, men virkelig ikke er fed at køre rundt med til daglig.

Selv om funktionaliteten klart har en betydning, så har jeg aldrig haft brug for 50 lommer. Jeg går mere op i, om den er lavet i lækre materialer, har en god lynlås og sådan. Kvaliteten af mine ting har en indflydelse på, om jeg synes, det er fedt at tage af sted på arbejde«.

Timbuk 2 Quest Duffel Bag.

Timbuk2 Quest Duffel Bag

Fryd Frydendahl, 35, er fotograf, billedkunstner og artdirector for Mø. @frydfrydendahl

»Min foretrukne carry-on og arbejdstaske er en medium størrelse Timbuk2 i lyseblå. Det er faktisk en nyere ting, jeg har anskaffet mig. Jeg flyver rigtig meget, da jeg deler min tid mellem New York, Danmark og en masse andre steder.

Før jeg sled den op, rejste jeg altid med en Peli-case, som jeg kunne tage med ombord. Nu er flere fly til gengæld begyndt at tvinge én til at tjekke tasker med kameraudstyr ind som bagage, og jeg vil ikke have mit gear i lasten. Derfor brugte jeg en del tid på at finde frem til et virkelig godt alternativ, og nu pakker jeg mit udstyr godt ind og bruger den som rygsæk.

Tasken har allerede oplevet virkelig meget. Den har været i New York, i Canada, på Mø-tour og på ferie i Sydfrankrig med min far. Det betyder sindssygt meget, hvordan den ser ud. Jeg er jo æstetiker. Men først og fremmest skal den kunne holde.

I øjeblikket skyder jeg meget med sådan et gammelt 4×5 tommer kamera foruden to små kameraer, så det bliver hurtigt 10-12 kilo, jeg skal rende rundt med. Så jeg har valgt den, fordi den er robust, vandtæt og i lyseblå, så den er genkendelig«.

Lowepro, Protactic 350 AW.

Lowepro, Protactic 350 AW

Samy Khabthani, 30, arbejder som selvstændig fotograf med alt fra musik- til modefotografi. @samykh

»Jeg har haft den samme Lowepro-rygsæk de seneste seks-syv år. Min første og bedste fototaske.

Da jeg i sin tid købte den, var det ikke fordi, jeg som sådan kiggede efter en taske. Fototasker er generelt grimme og klodsede, men den her var fed. Så jeg købte den udelukkende bedømt på dens ydre. Den viste sig bare at være virkelig praktisk og sygt robust.

Man kan åbne den i toppen, på siderne og ind mod ryggen. Og det er derfor virkelig nemt at hente sit gear uden at tage tasken af, når man, som jeg, skyder mange koncerter. Da jeg stadig rendte rundt med en almindelig Eastpak, havde jeg en lidt kedelig oplevelse med at miste et objektiv under Distortion. Men den her er virkelig svær at komme i.

Når jeg render rundt på festivaler, har jeg gerne to store spejlreflekskameraer, en 13-tommer laptop og fire-fem objektiver med. Og den her taske er bare en tank. Den er blevet tabt, kastet rundt og udsat for al slags vejr, men der er aldrig sket noget med indholdet. Den holder bare. Både til shoots, men også som rejsetaske. Jeg ville købe den igen i dag, hvis jeg mistede den«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af