Shop med omtanke

Her er de bedste sneakers ifølge fotografen på farten

Kondisko, tennissko, gummisko, sneakers. Kært fodtøj har mange navne. Men hvad skal man gå efter, hvis man bare gerne vil have noget, der fungerer til både arbejde og byture? Fotograf Dennis Morton sværger til særligt én sneaker-model.
Her er de bedste sneakers ifølge fotografen på farten

Der var engang, hvor et par Converse All Stars først var rigtig gode, når lærreds-stoffet var så tyndslidt, at hælen begyndte at gabe. Det var ligesom sådan, man rockede dem. Men hvis man hverken har tid, penge eller samvittighed til at skifte sine sneakers ud i tide og utide. Ja, så kan det måske godt betale sig at finde et par, som holder.

I en evig strøm af nye modeller, tendenser og tomme løfter er det imidlertid let sagt. Derfor har vi spurgt freelance-fotograf Dennis Morton til råds. Han er nemlig i kraft af sit arbejde afhængig af, at fodtøjet fungerer, når han til daglig farer rundt for at fotografere alt fra modekampagner til musiker-portrætter.

Og han har om nogen gjort det nemt for sig selv.

De seneste seks år har han nemlig fyldt sit klædeskab udelukkende med hvidt tøj, fordi det er det, der gør ham i bedst humør. Og så eliminerer det ganske enkelt enhver potentiel tøjkrise, når man slipper for at tage stilling til, om det ene og det andet passer sammen. Det hele matcher jo i forvejen, som han siger. 

De seneste seks år har fotograf Dennis Morten udelukkende gået i hvidt tøj. 

Den evige go-to

Og det er samme simple udgangspunkt, der gør sig gældende for hans fodtøj.

»Når jeg står op om morgenen, gider jeg ikke bruge for lang tid på at vælge, hvad jeg skal have på. Så jeg går primært med de originale Superga-sneakers, som faktisk har været min go-to-sko, siden jeg første gang stødte på dem for tre-fire år siden«, siger han og fortæller, at han bliver ved med at vende tilbage til de klassiske lærredssko fra det italienske mærke, fordi de er »simple, pæne og gode at gå i«.

»Faktisk går jeg ikke op i sko som sådan. Jeg har bare fundet min kærlighed til dem her, og nu ved jeg ligesom, hvad jeg får, når jeg køber dem. De har den helt perfekte pasform, er rare at have på, og derfor er de perfekte at hoppe i, når jeg skal på opgave. Som fotograf er man jo ret meget på fødderne, og de her sneakers har været med på stranden, i skoven og vandret rundt på Tenerife og i Paris«, fortæller han.

View this post on Instagram

Pressebillede af de gode Gents ✌?#detokay

A post shared by Dennis Morton (@detokay) on

Fra hvidt til slidt

Superga har produceret modellen siden 1911, hvor tennisspillere skreg efter sko, som kunne klare mosten på både græs og asfalt. Og derfor er sålen lavet af vulkaniseret gummi, som ikke er lige til at slide ned. Men det er nu ikke derfor, Dennis Morton bliver ved med at vende tilbage til dem, fortæller han.

»Jeg har altid haft det svært med sko, der virker for store, når man ser dem oppefra. Det er som om, man får sådan en stor fod, og fungerer ikke rigtigt for mig. Derfor har jeg heller aldrig haft et par rigtige vinterstøvler. De virker for klodsede. Så jeg har i mange år kørt med Supergaen, til den ikke kan klare sneen længere«, siger han og fortæller, at det varierer en del, hvor ofte han stikker ud og købe et nyt par.

»Dagen efter en fest kan de godt se lidt medtagede ud. Det er jo lidt faren med hvide sko. Og derfor er jeg også begyndt at have en hel slitage-palette. Så lige nu ligger jeg inde med tre-fire par, som er mere eller mindre beskidte. De mest smadrede af dem, tager jeg på, hvis jeg ved, jeg skal i byen eller ud at skyde et sted, hvor de er udsatte. Og så har jeg et par, der er helt nye og præsentable«, siger han.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter. Kilders eventuelle private brand-partnerskaber har Soundvenue ikke indsigt i, men vi benytter eksperter udvalgt efter troværdighed og faglighed.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af