Shop med omtanke

De bedste sweatre til vinterkulden – anbefalet af dem, der går i dem

De bedste købsråd kommer fra folk, man respekterer. Derfor har vi spurgt fire stilprofiler om sweatertips.
De bedste sweatre til vinterkulden – anbefalet af dem, der går i dem
Zelma Lewerissa i sin yndlingsstrik. (Foto: Olivia Lincoln)

Efteråret er begyndt at skrue ned for solvarmen, så vintergarderoben skal igen findes frem og støves af. En god strik er næsten uundgåelig som dansker og fundamentet i mange outfits de kommende måneder.

Vi har spurgt fire stilprofiler, som vi selv følger og bliver inspireret af, om hvilken sweater de ofte griber ud efter i skabet i denne tid.

Frederikke Toftsø i sin yndlingsstrik.

I Blame Lulu

Frederikke Toftsø, 32, influencer, @fredesblog:

»Jeg er en rigtig sweaternørd og går med de samme striktrøjer fem ud af ugens syv dage. Lige nu er mine foretrukne fra I Blame Lulu. Jeg har en rullekrave og en rundhals i samme model og kunne uden tvivl finde på at købe flere, fordi jeg har dem på hele tiden.

Jeg foretrækker en boxy strik i en tung kvalitet og helst ren uld. Men det vigtigste er, at de kan vaskes, for jeg har et barn, der hele tiden skal noget henne ved mig – med fedtede fingre.

I Blame Lulus ‘Carmen’-strik med rund hals.

Mit bedste tip til andre strikelskere er at købe en defuzzer, som er en elektrisk fnugfjerner, der kan bringe den mest kedelige og fnulrede strik tilbage til ny. En strik i god kvalitet kan holde for evigt med en defuzzer, ordenligt uldvaskemiddel og lavendelposer til at holde udyr væk«.

Kristian Hindø-Lings med sin Uniqlo-strik.

Uniqlo

Kristian Hindø-Lings, 26, stylist, @khlings:

»Jeg er en rigtig uniformpige. Ment på den måde, at når jeg finder noget, der fungerer på min krop, så går jeg i det det næste lange stykke tid. Og parametrene for, hvornår, det opfyldes, er såre simple: God kvalitet, rene materialer, anonymt udtryk og en pasform, der giver mig bredere skuldre.

Uniqlos kashmirsweatre er en af de få kandidater, der opfylder alle kravene. Og så kan de ovenikøbet vaskes i vaskemaskinen. Den runde krave, den pæne mængde rib og ærmernes længde er så velafstemt, at jeg ikke har gidet at investere i andre. Også selvom budgettet har været til det.

Uniqlo-strikken i en lysere grå nuance.

Vi taler altså om en 100% kashmirsweater, der sidder umanerligt pænt, er blød som et varmt kram fra en ven, du har savnet, og som også kan tages med på bodega uden frygt for, hvordan du får røgen ud af fibrene ­– hvis man altså gik sådanne steder«.

Zelma Lewerissa i sin arvede strik. (Foto: Olivia Lincoln)

Mormors gamle

Zelma Lewerissa, 23, antropolog og model, @zelmalewerissa:

»Yndlingssweateren er højhalset, af uld og har af flere omgange været vasket forkert, så ærmerne er blevet latterligt korte, men den har heldigvis beholdt sin smukke koboltblå farve.

Jeg har arvet den af min mormor, som var min allerbedste ven og et meget elskværdigt menneske, der kunne få selv de mest opknappede personager til at se citronsommerfugle. Hun gik bort i 2008, og sweateren har varmet mig helt ind til benet lige siden, også de utallige gange hvor den er vendt tilbage til mig, efter at mit distræte hjerte har efterladt den random steder.

Jeg har altid været stædig omkring ikke at tilpasse min garderobe til det kølige vejr og har følt en bemyndigelse ved at kunne se solstråler og is med tre kugler, når jeg kigger mig i spejlet, så sweatre er et sjældent syn i min garderobe, men den her er alligevel noget helt særligt for mig«.

Kasper Schau Nielsen i sin Acne Studios-strik.

Acne Studios

Kasper Schau Nielsen, 26, stifter og medejer af smykkemærket Hanrej, @kaspermiz:

»Jeg har en smuk, hvid strik fra Acne Studios, som jeg er blevet enormt glad for. Den er købt for nyligt second hand og af den årsag også til en overkommelig pris fra et brand, som jeg ellers synes har det med at tage lidt overpris for mange af deres produkter. 

Strikken er women‘s. Jeg går efterhånden mere i kvindetøj end herre, især grundet pasformen, men nok også lidt, fordi jeg synes, det vigtigste ved at klæde sig på er, at man har det underholdende, komfortabelt og empowering. Uden regler og begrænsninger for hvem det er tiltænkt eller acceptabelt for.

Dette spiller også ind her, da sweateren er cropped, hvilket jeg personligt elsker og dyrker i meget andet – jeg klipper ofte mine t-shirts for at skabe det fit. Jo kortere, jo bedre – næsten.

Sweateren har en smuk hvid nuance, som også ser rigtig flot uden inden under en trenchcoat her til efteråret. Derudover er den distressed og skæv, både ved krave og ærmer, hvilket er en smuk kontrast til en ellers normalt poleret strik – og meget passende til mig som person. 

Jeg føler, jeg kan holde fast i den for evigt, både grundet kvalitet og look. Det er enormt vigtigt at tage højde for i vores shoppingadfærd nu til dags. Ryd ud i skabet. Donér alt, du ikke bruger, og skab et perfekt mindre udvalg af gode kvalitetsprodukter, som du kan holde fast i, og som kun bliver bedre med tiden«.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af