Microsoft byder Apple på julesang – begge hader stadig Google

Microsoft byder Apple på julesang – begge hader stadig Google

Juletiden er en oplagt mulighed for at lægge fortidens stridigheder bag sig og mødes med gamle venner. I en ny reklamefilm samles ansatte i Microsofts første butik med et børnekor på 5th Avenue på Manhattan og synger ‘Let There Be Peace On Earth’. »Nå«, tænker du nok: »Hvorfor skal jeg se det?« Det skal du fordi, de synger foran en Apple Store.

Som en amputeret flashmob bevæger sangerne sig ned ad New Yorks travle handelsgade, bærende på elektriske fyrfadslys, og stopper op foran konkurrenten Apples dør. Der synges og krammes og det er alt sammen meget sødt og juleagtigt – og kalkuleret. Microsoft er gået gennem lidt for meget besvær, da de ifølge videobeskrivelsen har samlet medarbejdere på tværs af landet for at få den helt rette klang.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

På overfladen har Apple og Microsoft længe været rivaler – hvem husker ikke ‘I’m a PC, i’m a Mac’-reklamerne. Og Tim Cook er stadig skeptisk over for ideen om PC. Men PC vs. Mac-battlen er i praksis mere mellem fanboys end det er mellem de to selskaber. I virkeligheden komplementerer Apple og Microsoft hinanden meget godt – et ‘you’ve got the looks, I’ve got the brains’-setup, hvor Apple byder på lækkert design og Microsoft bidrager med… ja, Office-pakken.

Hvad der ville have været et vaskeægte julemirakel, var hvis Microsoft eller Apple havde sunget sange for Google i stedet. Det er nemlig ikke nogen hemmelighed at Microsoft ikke kan fordrage Google, og Apples iPhone ligger i direkte konkurrence med Android.

Microsofts had til Google manifesterede sig tydeligst i årene 2012-2014, hvor de kørte kampagnen ’Scroogled’. Her beskyldte de Google for at sælge brugeres søgedata til den højestbydende, og udviklede blandt andet en serie ’Scroogled’-merchandise der blev sat til salg på Microsoft Store.

 

scroogled

 

Apples fejde med Google har ligeledes summet de sidste par år. Da iPhone 5 blev lanceret uden Google Maps eller YouTube som præinstallerede apps, blev det tydeligt at de to firmaer nu var i direkte konkurrence. Og senest med iOS 9-opdateringen der er begyndt at understøtte adblockers, er Apple virkelig gået i flæsket på Google. Webreklamer er nemlig Googles største indtægt, da de ejer reklameserveren DFP.

Så selvom Microsofts reklamefilm umiddelbart er sød nok, er det også en noget tom gestus, der i sidste ende skal sælge flere produkter. Det kan være resten af julemåneden byder på noget vildere? Måske Elon Musk i et suppekøkken? Zuckerberg er startet meget godt ud ved at erklære at han donerer 99 procent af sine aktier til velgørenhed. Let the games begin.

Læs også: Microsoft og PC-producenter danner fælles front mod Apple i ny kampagne

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af