Google introducerer en betalingsapp, der ikke kræver, du fisker smartphonen frem

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Googles nye betalingsapp Hands Free kan dele vandene for, hvor skræmmende er det egentlig ikke lige, at du kan betale for varer uden at trykke en kode, skanne et fingeraftryk eller finde checkhæftet frem? Omvendt: Hvor befriende er det ikke lige?

Hands Free er tænkt som et supplement til Googles øvrige betalingsapp Android Pay, der kræver at du tager din smartphone frem, taster en kode eller scanner dit fingeraftryk og holder den op foran en chiplæser.

Ovenstående reklame, der tilsyneladende er inspireret af de uoverstigelige problemer, der danner baggrund for produkter i tv-shoppen, demonstrerer potentialet, men highlighter naturligvis ikke, at det lugter af noget, der relativt let ville kunne udnyttes af langfingrede sjæle. Google forklarer, at det på sigt skal kunne bruges i samspil med ansigtsgenkendelsessoftware, men det er formodentlig nogle år ude i fremtiden før det er fuldt realiserbart og skalérbart.

Lige nu bliver Hands Free testet i San Francisco og udsigterne til, at vi kan mobilbetale vores croissanter og skummetmælk med smartphonen i lommen er lange i Danmark. På mobilbetalingsfronten er vi nemlig temmeligt langt bagefter, hvis vi sammenligner os med staterne. Apple og Android Pay er eksempelvis ikke skyllet op på vore kyster endnu.

Læs også: Google er på udkig efter SMS’ens efterfølger i form en helt ny beskedsstandard

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af