James Cameron fnyser ad biografalternativet, der vil vise premierefilm hjemme i stuerne

James Cameron fnyser ad biografalternativet, der vil vise premierefilm hjemme i stuerne

På trods af flere kollegers accept, så har James Cameron nul og niks til overs for Screening Room: Napster-grundlægger og Facebook-medejer Sean Parkers startup-projekt, hvis mål er, at kunne vise premierefilm hjemme i stuerne på samme tid som de kører i biograferne.

Det fungerer ved hjælp af en boks, som i sig selv er dyr, mens filmlejen formodentlig kommer til at ligge på over 350 kroner pr. visning. I det beløb går en stor del af kagen til filmstudierne og biograferne får tilmed også en luns fra henvist trafik i form af to billetter til biografen pr. købt film. Det har fået blandt andre Peter Jackson, Martin Scorsese og Steven Spielberg med på vognen, mens biograferne stejler.

Det samme gør Jamen Cameron:

»Det er essentielt for film at blive udbudt eksklusivt i biografer, når de har premiere. So boom«. Det sagde han ifølge Variety under CinemaCon, hvor han oven i hatten kunne offentliggøre planer om fire nye Avatarfilm inden for syv år.

Han fulgte op på udtalelsen ved at rose biograferne for at blive ved med at forbedre både lyd og billede og han bifaldte samarbejdet mellem biografer og filmskabere, der bør »lave film skabt til det store lærred«.

Læs også: Napsters grundlægger vil lave filmstreamingtjeneste med biografaktuelle udgivelser

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af