Facebook bortcensurerer memes af voldtægtsforbryder og vækker harme hos brugere

Facebook bortcensurerer memes af voldtægtsforbryder og vækker harme hos brugere

I et bizart eksempel på censur har Facebook slettet meme-lignende billeder fra sitet, der viser en dømt voldtægtsforbryder fra Stanford University, der for nylig blev idømt seks måneders fængsel med mulighed for prøveløsladelse for en voldtægt, han blev taget på fersk gerning i. Sagen og den milde straf har sendt chokbølger gennem USA, særligt fordi dommeren afsagde dommen med baggrund i, at en længere straf ville have »alvorlig indvirkning« på den 20-årige voldtægtsmands liv.

Tilmed har Facebook bidraget til absurditeten ved at bortcensurere billeder af voldtægtsforbryderen. Billedet, der er tale om er dette:

nshbfie475yx1wyjpapu

 

Man må kalde etniske minoriteter »aber«, man må kalde voldtægtsofre for »ludere« og man må kalde transkønnede »perverse«. Men man må ikke kalde en dømt voldtægtsforbryder for voldtægtsforbryder.

Facebook har siden undskyldt og kaldt det en fejl og memet er vendt tilbage til det sociale medie, men reaktionerne er stadig utvetydige hos brugerne.

b3o8hfnwhgxnoxedwyaygidvgk2dcpaemgudbglaqg4x6ep4nlmya4jwbeh3qq3plwcnhqltln8fji4jzu22te2imaagdpqwp0eh

 

Tragisk, som sagen er, har den alligevel haft den positive sideeffekt, at amerikanerne nu taler om den skræmmende kultur og mildt sagt foruroligende måde, hvorpå voldtægtsofre omtales offentligt i både medier og i retssystemet. Særligt udstiller voldtægtsofrets stærke brev til voldtægtsmanden efter domsafsigelsen, hvor meget af bevisbyrden der lægges på den forulempede part.

Markante skikkelser som eksempelvis ‘Girls’-castet har talt ud om sagen og forhåbentlig kan det afføde debat i Guds eget land.

Læs også: Instagram blokerer over 200 hashtags for at undgå porno: Se listen over alt fra #cph til #women

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af