Johnny Depps Dior-kampagne i modvind: Vækker associationer til vold mod kvinder

Johnny Depps Dior-kampagne i modvind: Vækker associationer til vold mod kvinder

I et tilfælde af enten rigtig dårlig timing eller en misforstået formodning af at ‘al omtale er god omtale’ er Diors Johnny Depp-kampagne havnet i et mindre stormvejr.

Det er brudt ud efter et nyt kampagne-fremstød for duften Sauvage (‘vild’ på fransk), som Johnny Depp lægger ansigt og krop til, har ramt gader, stræder og magasiner. Duftens navn og underliggende slagord ‘Wild at Heart’ klinger ret forkert efter Johnny Depp og hans tidligere hustru Amber Heard i foråret har ligget i bitter og en netop afsluttet skilsmissestrid, hvor hun blandt andet har anklaget Depp for hustruvold. En anklage, der i første omgang førte til et midlertidigt polititilhold. Det bliver ikke nødvendigvis bedre af, at han i reklamens fotos smøger ærmerne op og afslører to ringebærende hænder.

Det er en ret speget sag, hvor Amber Heard først anklagede Depp for under et skænderi at have kastet hendes mobiltelefon i ansigtet på hende. Siden har hun dog trukket alle anklager tilbage og i et fælles statement efter skilsmissen, fremgår det at »deres forhold var intenst passioneret og til tider flygtigt, men altid funderet i kærlighed«.

Dior-kampagnen og den indledende reklame er oprindeligt fra efteråret, men får endnu et nyt boost nu på blandt andet bygninger og gader i Australien og i magasiner, såsom ESPN.

Flere magasin-redaktører og medier anklager på Twitter blandt andet kampagnen for at være tonedøv og skævt timet.

Flere dødelige Twitter-bruger har også studset over relanceringen af kampagnen.

Ifølge det australske reklamestandardiseringsbureau ASB er der indgivet flere klager over reklamen.

Dior har over for Fairfax Media forklaret beslutningen om at relancere kampagnen med at »Parfums Christian Dior ikke ønsker at kommentere på de personlige forhold mellem Frk. Heard og Hr. Depp. Det er vores opfattelse, at sagen er blevet afgjort.«

De ca. 46 millioner kroner Amber Heard modtog fra Depp efter skilsmissen har hun doneret til velgørenhed – herunder blandt andet organisationer, der arbejder mod vold i hjemmet.

Læs også: Flere kommer Johnny Depp til undsætning efter anklagerne om hustruvold

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af